2 milioane de lei fonduri europene pentru modernizarea iluminatului public în comuna Filipeştii de Pădure

Daniel Dimache -

2 milioane de lei fonduri europene pentru modernizarea iluminatului public în comuna Filipeştii de Pădure

 

Luna aceasta, primarul comunei Filipeștii de Pădure, Ciprian-Daniel Morărescu, a semnat contractul pentru o realizarea unei noi etape a extinderii și modernizării sistemului de iluminat public.
Primarul Ciprian-Daniel Morărescu a desfăşurat toate demersurile pentru accesarea finanţării în valoare de 2 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile acordate comunei Filipeştii de Pădure, de Administrația Fondului pentru Mediu şi va continua până la implementarea proiectului.
Proiectul prevede instalarea unui sistem de iluminat public pe led cu reglare a intensităţii luminoase și telegestiune de la distanță, în zona centrală a localităţii.
Comuna Filipeştii de Pădure a implementat o primă etapă a modernizării iluminatului public, printr-un proiect finanţat tot prin Administraţia Fondului de Mediu, în valoare de peste 970 mii de lei, în anul 2021.
Avantajele iluminatului led sunt numeroase. Printre acestea, eficiența energetică a led-urilor, întreținerea ușoară și durabilitatea sunt cele mai demne de menționat. În plus, nu conțin gaze nocive sau substanțe chimice toxice, ceea ce le face ecologice.