2 milioane de petarde confiscate de poliţişti

Redactia -

2 milioane de petarde confiscate de poliţişti

În perioada sărbătorilor de iarnă, Poliția Română desfășoară acțiunea națională ‘FOC DE ARTIFICII’, pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice desfășurate de persoanele fizice și juridice. În cursul săptămânii trecute, polițiștii au întocmit 78 de dosare penale pentru nerespectarea regimului materiilor explozive și au indisponibilizat peste 2.100.000 de articole pirotehnice.

Din dispoziția șefului Poliției Române, chestor general de poliție Petre Tobă, Poliția Română a declanșat acțiunea Foc de artificii.

În perioada 8-14 decembrie a.c., polițiștii au efectuat 168 de acțiuni, în cadrul cărora au constatat 78 de infracțiuni, pentru care sunt cercetate 65 de persoane și au aplicat două sancțiuni contravenționale.

De asemenea, în urma controalelor efectuate pentru verificarea legalității operațiunilor desfășurate cu articole pirotehnice, polițiștii au indisponibilizat, în vederea confiscării, 2.108.579 de articole pirotehnice, deținute fără drept.

Reamintim faptul că, în perioada sărbătorilor de iarnă 2014-2015, polițiștii desfășoară acțiuni pentru prevenirea, identificarea și combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale ce reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice și juridice.

Polițiștii acționează atât pentru controlarea societăților comerciale autorizate să desfășoare operațiuni cu articole pirotehnice, cât și pentru depistarea celor care încalcă regulile privind comercializarea acestui tip de produse, în zona piețelor, târgurilor sau a centrelor comerciale.

POLIȚIA ROMÂNĂ RECOMANDĂ:

În această perioadă, recomandăm părinților să supravegheze copiii cu atenție deoarece aceștia pot fi expuși incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice.

Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile și periculoase. Din acest considerent, folosirea lor necesită control și supraveghere, dar și responsabilitate sporită în ceea ce ține de respectarea condițiilor esențiale de securitate.

Înainte de a folosi produsele pirotehnice, studiați atent instrucțiunile și măsurile de securitate indicate pe ambalajul produsului.

Vă recomandăm să folosiți cu multă atenție articolele pirotehnice, pentru a evita producerea unor incendii nedorite ori vătămări corporale ce ar putea să umbrească frumusețea sărbătorilor de iarnă.