20 aprilie: Situaţia la zi în Prahova privind pandemia Covid19

Daniel Dimache -

20 aprilie: Situaţia la zi în Prahova privind pandemia Covid19

La nivelul județului Prahova, în data de 20 aprilie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 316 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, 11 au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 32 au ieșit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituționalizată se află, în momentul de față, 345 de persoane în 14 unități de cazare de pe teritoriul Prahovei.

De la începutul epidemiei și până în prezent, dintre persoanele din județul nostru diagnosticate cu noul coronavirus, 14 au fost declarate vindecate și au fost externate. În Prahova nu a fost înregistrat niciun deces din cauza COVID-19.

 

Echipele mixte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au derulat, și în prima zi a Paștelui ortodox, o serie de controale care au ca scop combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și descurajarea faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.

Astfel, pe parcursul zilei de 19 aprilie au fost verificați 31 de agenți economici șiau fost legitimate aproape 600 de persoane.

În urma acestor acțiuni, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru o persoană care a fost descoperită cu declarație falsă asupra sa. În urma interogării aplicației REGES, oamenii legii au constatat că datele menționate în adeverința de angajat pe care o avea asupra sa nu erau reale. Au fost aplicate 246 sancțiuni contravenționale în valoare totală deaproape 540.000 lei. Dintre acestea, 84 au fost pentru contravenții în context, iar 162 pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

Informațiile referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv cu noul coronavirus, numărul de teste efectuate, dar și decesele înregistrate din cauza COVID-19sunt oferite doar la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

20 APRILIE 2020