20 de percheziţii la suspecţi de infracţiuni economice

Redactia -

20 de percheziţii la suspecţi de infracţiuni economice

Poliţişti de investigare a criminalității economice din Prahova și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române  efectuează luni 20 de percheziţii a sediile unor societăți comerciale și la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni economice. 19 persoane vor fi conduse la audieri.

La data de 15 ianuarie a.c., polițiști de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe Tribunalul Prahova, efectuează 20 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Prahova, Bacău, Giurgiu și Ilfov.

Acțiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracțională specializată în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Astfel, în perioada 2012 – 2016, 3 societăți comerciale beneficiare ar fi influențat obligațiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidențele contabile proprii de achiziții nereale.

Pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală au fost folosite 10 societăți cu un comportament de tip fantomă.

Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 3.900.00 lei din actele de evaziune fiscală și peste 8.000.000 din infracțiunea de spălare a banilor.

19 persoane urmează să aduse la audieri.

La activități participă și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “MateiBasarab” Ploiești.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.