21 de camere video pe străzile comunei Bucov

Redactia -

21 de camere video pe străzile comunei Bucov

Un plus de siguranţă pe străzile comunei Bucov. Recent, administraţia locală a demarat lucrările de instalare şi punere în funcţiune a unui sistem de ultimă generaţiei de supraveghere video a străzilor. Graţie sistemului de supraveghere video stradal este capabil să înregistreze şi să stocheze imagini detaliate în cazul producerii unor accidente, infracţiuni cu violenţă, furturi, conflicte stradale, tâlhării.
Proiectul şi-a dovedit eficienţa în lupta cu infractorii ori cu cei care nu respectă regulile rutiere în mai multe localităţi din Prahova şi din ţară, motiv pentru care s-a luat decizia implementării sale şi la nivelul comunei Bucov.
Sistemul este contestat, probabil, de cei certaţi cu legea care, acum, au un motiv în plus să comită infracţiuni, ştiindu-se că pot fi filmaţi iar înregistrarea ar putea demonstra ilegalitatea comisă. Însă acest lucru nu poate face decât să-i bucure pe locuitorii comunei care, de acum, se pot bucura de un plus de siguranţă.
Sistemul va fi implementat în satele Bucov, Pleaşa şi Chiţorani şi va cuprinde un număr de 21 de camere. Acestea vor fi montate în principalele intersecţii şi în alte puncte cheie. Imaginile vor fi stocate pe un server, putând fi folosite, ulterior, în cazul producerii unei infracţiuni. Primele camere deja au fost montate.