2.000 de autovehicule oprite în trafic. Ce caută poliţiştii prahoveni

Redactia -

2.000 de autovehicule oprite în trafic. Ce caută poliţiştii prahoveni

Polițiștii prahoveni au acționat pentru verificarea activității transportatorilor de persoane și de mărfuri. Aproape 2.000 de autovehicule au fost oprite în trafic pentru control.

 În perioada 15 – 19 februarie, polițiștii Serviciului Rutier au acționat pentru verificarea mijloacelor de transport persoane și mărfuri, precum și prevenirea accidentelor rutiere. Acțiunile s-au desfășurat în cadrul Planului de Operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa, TISPOL BUS & TRUCK. Polițiștii au verificat 1.922 de autovehicule de transport, în cazul a 488 dintre acestea fiind constatate diverse nereguli. Cele mai multe dintre autovehiculele în situația cărora au fost aplicate sancțiuni (317) sunt destinate transportului rutier de marfă. Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, constatarea unor defecțiuni tehnice, nerespectarea de către șoferi a obligației de a deține asupra sa documente referitore la calitatea de conducător auto sau la legalitatea transportului și neportul centurii de siguranță.

Exemplu:

Conducătorul unui autovehicul de transport marfă a fost oprit pentru control pe DN 1 A, în zona orașului Vălenii de Munte. Verificând diagramele timpilor de odihnă, polițiștii au constatat o discrepanță de 15 minute între ora reală și ora înscrisă de diagramă. Aceasta era cauzată de un dispozitiv magnetic amplasat ilegal pe aparatul tahograf. Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 9.000 de lei. De asemenea, același conducător auto fusese sancționat cu scurt timp înainte pentru nerespectarea regimului legal de viteză.