Iulian Dumitrescu: „Liderii Consiliului Judeţean Prahova nu sunt capabili să gestioneze proiecte de anvergură”

Redactia -

Iulian Dumitrescu: „Liderii Consiliului Judeţean Prahova nu sunt capabili să gestioneze proiecte de anvergură”

Comunicat de presă

Copreşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, critică actuala conducere a Consiliului Judeţean pentru lipsa de proiecte pe actuala perioadă de programare financiară a UE şi susţine că liderii PSD se tem de fondurile europene “ca dracu’ de tămâie”. “În timp ce alte judeţe au deja pregătite zeci de proiecte, în valoare de sute de milioane de Euro, aşteptand deschiderea programelor pentru accesare de finanţări europene, Consiliul Judeţean Prahova a vorbit până acum de două proiecte. Unu de modernizare a 40 km de drumuri judeţene şi altul de continuare a lucrărilor începute de apă-canal. Este clar: liderii PSD ai Consiliului Judeţean Prahova se tem de fondurile europene ca dracu’ de tămâie”, a declarat senatorul liberal.

În opinia acestuia, lipsa de apetenţă a conducerii Consiliului Judeţean pentru fonduri europene are cel puţin două cauze posibile: lipsa de viziune a liderilor şi incapacitatea acestora de a gestiona proiecte de anvergură.  “Din păcate acestia nu stiu cum ar trebui să se dezvolte judeţul Prahova în viitor, care sunt domeniile pe care ar trebui să ne concentrăm. Nu există o strategie, motiv pentru care nu ai cum să pregăteşti din timp proiecte pentru a accesa finanţări europene. Aceştia nu văd dincolo de nasul lor, nu privesc spre viitor”, a mai adăugat Iulian Dumitrescu.

“Pe de altă parte, PSD-iştii din Prahova au experienţe de coşmar cu fondurile europene. Aş putea să dau multe exemple, dar uitaţi-vă doar la proiectul cu sensul giratoriu suspendat. Lucrările nu sunt gata, am pierdut 4 milioane de lei fonduri europene. Banii pentru finalizarea lucrărilor trebuie cheltuiţi acum de la bugetul judeţului. Din păcate, liderii Consiliului Judeţean Prahova nu sunt capabili să gestioneze proiecte de anvergură”, este de părere copreşedintele PNL.

Senatorul Iulian Dumitrescu, candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova, susţine că în următorii patru ani administraţia judeţeană şi-ar putea dubla bugetul accesând fonduri nerambursabile, respectiv că accesarea de fonduri europene va constitui o prioritate în mandatul său de preşedinte al Consiliului Judeţean.