23 de hectare de teren din Ciorani, plantate de elevi cu… fapte bune GALERIE FOTO

Redactia -

23 de hectare de teren din Ciorani, plantate de elevi cu… fapte bune GALERIE FOTO

 Actiunea de voluntariat „Haideti sa plantam fapte bune” ce a constat in impadurirea unei suprafete de teren din comuna Ciorani s-a incheiat cu succes. Peste 200 de voluntari, elevi ai unor unităţi de învăţământ din municipiul Ploieşti (Şcoala cu clasele I-VIII „Grigore Moisil”, Şcoala cu clasele I-VIII „Ienăchiţă Văcărescu” şi Colegiul Economic ”Virgil Madgearu”) şi ai Grupului Şcolar Ciorani au participat, miercuri şi joi, la împădurirea unei suprafeţe de 23 ha de teren în comuna Ciorani.  Elevii au plantat în cele două zile un număr de 6.500 de puieţi de stejar, păr pădureţ, cer, frasin de baltă, ulm de turkestan şi păducel pe o suprafaţă de aproximativ un hectar din totalul de 23 alocate împăduririi. Asociaţia Social Eco Team (SET) şi Direcţia Silvică Prahova au oferit fiecărui participant o mapă cu material informativ referitor la plantare, diplomă de participare, dar şi un puiet de brad care le va aminti peste ani de acest eveniment.
Întreaga acţiune a fost coordonată de Direcţia Silvică Prahova şi realizată în parteneriat cu Primăria Ciorani, Asociaţia Social Eco Team (SET) şi cele patru unităţi şcolare din judeţ.
 Evenimentul la care au participat angajaţi ai Direcţiei Silvice Prahova, ai Ocolului Silvic Ploieşti, ai Comisariatului de Mediu Prahova, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene s-a încadrat în obiectivele SET de orientare a tinerilor spre activităţi de voluntariat şi de grijă faţă de mediul înconjurător şi a fost asociat cu campaniile “Luna Pădurii” şi “Şcoala Altfel”. SET a organizat şi anul trecut activităţi similare în cadrul cărora s-au plantat peste 20.000 de arbori la Urlaţi şi Târgşorul Nou, asigurându-se, în acelaşi timp, întreţinerea acestor plantaţii. De asemenea, SET a coordonat la nivel judeţean campaniile de curăţenie ”Let’s Do It Romania” în anii 2010 şi 2011.

 

{AG}plantareciorani{/AG}