23 octombrie, Festivalul naţional de folclor Dor de munte, la Vălenii de Munte

Redactia -

23 octombrie, Festivalul naţional de folclor Dor de munte, la Vălenii de Munte

Din această toamnă, administraţia locală a oraşului Vălenii de Munte pune bazele unui eveniment care are toate şansele să intre în tradiţia locală şi să devină un eveniment de o importanţă similară cu binecunoscutul Festival al ţuicii sau cu Universitatea Populară de Vară – evenimente care au, deja un caracter naţional.
Vorbim despre Festivalul Naţional de Folclor „DOR de munte”. Acesta  îşi propune să contribuie la descoperirea şi promovarea tinerilor talentaţi interpreţi de cânt popular, la stimularea interesului publicului pentru receptarea creaţiilor folclorice autentice precum şi la valorificarea cântecului şi portului popular românesc. La concurs participă tineri interpreţi  de muzică populară – solişti vocali din întreaga ţară, având vârsta cuprinsă între 16 şi 30 de ani.
Juriul va fi alcătuit din specialişti în domeniu, iar criteriile de jurizare vor fi: calitatea intrepretării, autenticitatea şi valoarea artistică a repertoriului, ţinuta scenică şi autenticitatea costumului popular purtat de către interpret.
Spectacolul se va desfăşura la Centrul Cultural Vălenii de Munte şi va începe la ora 16.00.