24 Ianuarie SA Ploieşti – o firmă de tradiţie cu 100 de ani de existenţă, cu capital privat românesc 100%

Daniel Dimache -

24 Ianuarie SA Ploieşti – o firmă de tradiţie cu 100 de ani de existenţă, cu capital privat românesc 100%

Interviu cu domnul Ion Ilie, directorul general al societăţii

 

– Domnule director, 24 Ianuarie este un simbol puternic pentru România, ziua în care, cu 164 de ani în urmă cele două principate române făcut unirea. Pentru industria ploieşteană, 24 Ianuarie are şi o rezonanţă aparte. Vă rugăm să ne spuneţi ce reprezintă această dată.

– Pentru industria prahoveană această dată înseamnă o firmă de tradiţie, 24 Ianuarie SA Ploieşti, înfiinţată acum 100 ani, firmă cu capital privat românesc 100%, ce produce echipamente industriale pentru industria energetică şi de protecția a mediului.

– 100 de ani de activitate economică reprezintă o performanţă rară în economie. Ne puteţi face un istoric succint al acestui parcurs?

– Firma a fost înfiinţată în 1922 sub denumirea de Macazul şi evident producea echipamente pentru industria feroviară. La acea dată, firma avea peste 200 angajaţi. După naţionalizare, firma a fost redenumită 24 Ianuarie. În 1969, a fost alipită la IUC Ploieşti sub denumirea de IUC Nord. În 1991 s-a desprins din IUC, reluând numele de 24 Ianuarie. În 1997, a fost privatizată şi integrată în grupul Uzinsider Bucureşti.

– Câţi dintre aceşti ani i-aţi parcurs în cadrul 24 Ianuarie SA?

– Mai mult de un sfert din această perioadă, aproape 27 ani. Am început de la inginer tehnolog, șef serviciu Calitate, Director Comercial și de 8 ani sunt Director General al societăţii.

– Se poate spune că aţi crescut o dată cu firma în această perioadă şi, la rândul dumenavoastră, aţi ajutat-o să crească în performanţe! Care este cheia acestor performanţe economice înregistrate de 24 Ianuarie SA Ploieşti?

– În primul rând, stabilitate şi susţinerea grupului. În al doilea rând, investiţiile care s-au realizat în ultimii 15 ani: peste 5 milioane euro, în echipamente de ultimă generaţie (maşini cu comanda numerică, roboţi etc) iar în al treilea, dar nu în ultimul rând, angajaţii devotaţi firmei.

– Cum devine o firmă din industria românească partener egal şi de încredere pentru colaboratorii cu greutate din economiile puternice?

– Prin respectarea termenelor de livrare şi a calităţii produselor, dar un rol important îl are şi  competitivitatea. În plus, aş adăuga menţinerea unor relaţii bune cu partenerii noştri, aceasta realizându-se atât printr-o comunicare bună, cât şi prin numeroase întâlniri, pentru clarificarea din timp a unor probleme tehnice și comerciale.

– Ce doriţi să transmiteţi în finalul acestui interviu salariaţilor, colaboratorilor, ploieştenilor?

– Multă sănătate, un an prosper şi realizarea tuturor obiectivelor!