”24 Ianuarie” SA sărbătorește un secol de activitate în industria ploieșteană

Daniel Dimache -

”24 Ianuarie” SA sărbătorește un secol de activitate în industria ploieșteană

Societatea ”24 IANUARIE” SA Ploiești a împlinit un secol de existență în industria românească și, bineînțeles ploieșteană, prilej cu care staff-ul firmei a organizat un eveniment festiv, la care au fost prezenți autorități locale, conducerea Uzinsider (grupul în cadrul căruia activează uzina ploieșteană), parteneri din mediul bancar, din cadrul Camerei de Comerț și Industrie Prahova și din alte instituții județene, dar și parteneri de afaceri ai firmei cu care dezvoltă afaceri importante, de o serie de ani, din Austria, Germania, Belgia, Olanda, Italia, care au vizitat Ploieștiul cu acest prilej. 

“24 IANUARIE” S.A. (director general ing. Ilie Ion) este o companie foarte cunoscută în domeniul utilajelor pentru industria metalurgică, energetică, siderurgică și a construcţiilor metalice sudate. 

Fosta fabrică denumită inițial ”Macazul” a fost fondată de investitori români în anul 1922. Între 1959 si 1971, firma s-a numit 24 IANUARIE. După 1971 a fost integrata în Întreprinderea de Utilaj Chimic Ploiești. Începând cu 1991 firma s-a reîntors la numele de 24 IANUARIE. Din 1997 firma face parte din grupul Uzinsider. Capitalul este 100 % românesc.

”24 IANUARIE” SA este poate singura fabrică provenită din industria tradițională ploieșteană, privatizată cu capital integral românesc, care s-a dezvoltat și modernizat, și performează în prezent.

Grupul Uzinsider, grup cu capital privat, 100% românesc, reuneşte şapte companii: Uzinsider SA, Uzinsider Techno SA, Uzinsider General Contractor SA, toate cu sediul în Bucureşti, Uzinsider Engineering SA (Galaţi), 24 Ianuarie SA (Ploieşti), Comelf SA (Bistriţa) şi Promex SA (Brăila).