Comentarii politice: „Nu ignorați ce spune Traian Băsescu! România este în pericol!”

Redactia -

Comentarii politice: „Nu ignorați ce spune Traian Băsescu! România este în pericol!”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, face afirmații de o gravitate extremă care reliefează alarmante probleme în zona securității și siguranței naționale. El atrage atenția asupra pericolului din interior, reprezentat de apariția „sectei securității naționale”. În acest proces sunt angrenați cunoscuți oameni aflați astăzi în funcții cheie, care le asigură menținerea acestui sistem și funcționarea sa. „Secta securităţii naţionale“ este formată din unii şefi ai instituţiilor de forţă ale statului şi din justiţie, doctori plagiatori în ştiinţele securităţii şi în ştiinţe juridice, academicieni secreţi în securitate naţională beneficiari de rente viagere, participanţi la cursuri de securitate naţională, toţi bugetari bine plătiţi, risipiţi în toate instituţiile statului în funcţii cheie. Ei reuşesc să facă aproape irelevantă activitatea şi decizia politică acum, dar foarte probabil şi în viitor. Avem un guvern în care “secta securităţii naţionale” este bine reprezentată prin domnii miniştri Vasile Dîncu, Petre Tobă şi Adrian Curaj, dar, în egală măsură, secta este bine reprezentată la preşedenţie, în ambasade, ANAF, ANI, DIPI, Parlament, ministere, agenţii guvernamentale. Sunt oameni care se sprijină şi se protejază unii pe alţii. Mai mult, asaltul asupra Parlamentului cu solicitări frecvente de arestare a parlamentarilor în baza unor denunţuri pentru fapte presupus a fi săvîrşite cu 3,4,5,6…10 ani în urmă (atenţie, nu vorbesc de anchetarea lor, care trebuie făcută, ci de arestarea preventivă nejustificată), destul de multe infirmate de judecători, este o metodă eficientă de discreditare a Parlamentului şi de neutralizare a acestuia, lucru esenţial pentru ca „secta” să poată acapara puterea. Indiferent de rezultatul din instanţă, pentru ”sectanţi”, importantă este avalanşa mediatică pe care o generează dezbaterea arestării fiecărui parlamentar alături de încătuşarea filmată din faţa DNA, pentru că asta prăbuşeşte încrederea în Parlament”.
Potrivit articolului nr.61 din Constituţie, “Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român…”
Ce se întâmplă dacă se distruge complet credibilitatea Parlamentului? Traian Băsescu se întreabă, pe bună dreptate, dacă acesta poate fi înlocuit cu generali, procurori şi “academicieni”? ”Oare cu ce se ocupă Direcţia de Apărare a Constituţiei din SRI, n-o avea nici o analiză? Eu afirm, fără reţinere, că, în Parlament, sunt destui oameni oneşti care, din păcate, sunt amestecaţi în vîrtejul cererilor frecvente de arestare şi etichetaţi la grămadă ca fiind corupţi”, a adăugat fostul șef al statului.
Trag un semnal de alarmă asupra faptului că aceste declarații nu vin din partea unui om oarecare, ci din partea celui care, ani buni, a ocupat cea mai importantă funcție în statul român. În aceste situații, el a avut acces direct la informații extrem de importante. Trebuie să acordăm un real interes spuselor sale.
Traian Băsescu vorbește, în termeni duri, despre pericolul reprezentat de aceste abuzuri și de această „sectă”: „Ţara a mai fost condusă de “organe” care, la revoluţie, pentru a-şi apăra privilegiile, n-au ezitat să tragă în poporul pe care pînă atunci declarau că îl slujesc, nu au ezitat să aresteze mii de oameni nevinovaţi pe care ajunseseră să-i hrănească pe cartelă, în timp ce, în casele lor, oamenii vorbeau în şoaptă… Precizez! Susţin acţiunea fermă a statului împotriva corupţiei şi susţin modul ferm, legal şi fără abuzuri a acţiunii justiţiei. Susţin faptul că România are nevoie de instituţii puternice, pe care de altfel le-am şi construit, capabile să protejeze ţara şi pe cetăţenii ei. Aceste instituţii însă nu au dreptul să încerce a-şi extinde influenţa, la adăpostul secretului de stat, al secretului anchetelor sau al activităţilor de combatere a terorismului, dincolo de prevederile Constituţiei, încercînd să controleze instituţiile politice, să se substituie acestora sau să controleze judecători. Sau este doar o ficţiune ?
PS 0 – În această postare, subiectul nu este combaterea corupției, ci funcţionarea instituţiilor statului.
PS 1 – Oricum, o dezbatere publică pe subiect poate fi utilă. Ştiu care sunt riscurile de imagine, ştiu ce va face propaganda “sectei”. Îmi asum.
PS 2 – Mult timp, am avut dubii că un astfel de proces nedemocratic s-ar petrece în România. Acum, sunt aproape sigur că el se desfăşoară şi mă simt obligat să-mi fac publică îngrijorarea.
PS 3 – Toţi cei care au furat trebuie să dea banii înapoi, chiar dacă denunţătorii sunt protejaţi de lege.”
Andrei Pavel – membru PMP