250 de poliţişti mobilizaţi în minivacanţa de 1 Mai

Mihai Ciobanu -

250 de poliţişti mobilizaţi în minivacanţa de 1 Mai

Poliţia Prahova va fi la datorie de 1 Mai. Efectivele de poliţie au fost suplimentate. Poliţiştii vor fi în stradă pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor, acționând pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, descurajarea faptelor ilegale și salvarea de vieți.

În perioada 30 aprilie – 3 mai a.c., aproximativ 250 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor curente necesare asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zonele de agrement şi în care se desfăşoară manifestări publice. Peste 140 de polițiști de siguranţă publică organizați în patrule pedestre şi auto, vor acţiona zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea evenimentelor rutiere grave, aproximativ 80 de poliţiştii de la rutieră, sprijiniţi de poliţiştii de la ordine publică, vor acționa zilnic și vor utiliza 20 de autospeciale și 16 aparate radar. O atenţie deosebită va fi acordată arterelor ce converg către Valea Prahovei precum şi spre alte zone de agrement. Structurile de poliţie transporturi vor asigura patrularea pe trenurile de călători (cu precădere cele care circulă pe Valea Prahovei).