2.500 de sancţiuni şi 186 de permise reţinute pentru nerespectarea regulilor la traversarea căii ferate

Redactia -

2.500 de sancţiuni şi 186 de permise reţinute pentru nerespectarea regulilor la traversarea căii ferate

ACȚIUNE PENTRU VERIFICAREA RESPECTĂRII REGULILOR DE CIRCULAȚIE LA TRECERILE LA NIVEL CU CALEA FERATĂ

Polițiștii rutieri și de la transporturi au aplicat, într-o singură zi, peste 2.500 de sancțiuni contravenționale, în timpul unei acțiuni derulată la nivel național, pentru reducerea numărului accidentelor de circulație ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată. Ca măsură complementară, față de 186 de conducători auto s-a dispus măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule.

La data de 18 decembrie a.c., Direcția Rutieră și Direcția de Poliție Transporturi din cadrul I.G.P.R. au organizat o acțiune pentru prevenirea accidentelor de circulație soldate cu victime omenești și pagube materiale, ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată, pe fondul nerespectării de către participanții la trafic a regulilor rutiere.

Astfel, peste 950 de polițiști ai structurilor de poliție rutieră și transporturi, de la nivel teritorial, au acționat în zona trecerilor la nivel cu cale ferată.

În urma acțiunilor desfășurate, au fost constatate 21 de infracțiuni (20 la regimul circulației) și au fost aplicate 2.549 de sancțiuni contravenționale, dintre care 359 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată.

Polițiștii au reținut permisele de conducere a 186 de conducători auto, dintre care 75 nu au respectat regulile de trecere la nivel cu calea ferată și 39 au depășit pe platforma căii ferate.

De asemenea, au fost retrase 70 de certificate de înmatriculare.