25.000 de euro şpagă pentru a intra la Şcoala de Agenţi de Poliţie Câmpina

Redactia -

25.000 de euro şpagă pentru a intra la Şcoala de Agenţi de Poliţie Câmpina

COMUNICAT DE PRESA DNA:


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaților:

VOICU ANA GABRIELA, fost ofițer și cadru didactic în cadrul Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina, în prezent consilier local, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență;
MICU MIHAIL, fost agent de poliție, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de complicitate la trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut următoarea stare de fapt: În cursul lunii septembrie 2013, inculpatul Micu Mihail, fost agent de poliție, i-a pretins unei persoane, în numele inculpatei Voicu Ana-Gabriela, suma totală de 75.000 euro pentru ca, în schimb, inculpata, fost ofițer de poliție și fost cadru didactic la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina, județul Prahova, să intervină pe lângă persoanele abilitate din cadrul acelei instituții, pe lângă care a lăsat să se creadă că are influență, astfel încât persoana de la care a pretins banii și alți doi candidați (respinși la concursul de admitere din luna respectivă) să fie admiși în această unitate de învățământ. Suma totală pretinsă a reprezentat câte 25.000 euro pentru fiecare dintre cei trei candidați.
La data de 20 septembrie 2013, din totalul sumei pretinse inculpata Voicu Ana Gabriela a primit 3.000 euro în domiciliul ei, în prezența lui Micu Mihail, de la persoana căreia i se pretinsese anterior, remiterea fiind surprinsă în urma desfășurării unei proceduri flagrante.
La data de 21 septembrie 2013, Tribunalul Prahova a admis, la cererea procurorilor, propunerea de arestare preventivă a celor doi inculpați pe o durată de 29 zile. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Prahova. La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul D.I.P.I. și D.G.A.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitorului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE