26 octombrie, Festivalul Toamnei în Băneşti

Redactia -

26 octombrie, Festivalul Toamnei în Băneşti

Locuitorii comunei Băneşti, oameni harnici şi întreprinzători au ca ocupaţii tradiţionale, moştenite de la strămoşii lor, agricultura, creşterea animalelor şi stupăritul. Din cele mai vechi timpuri au cultivat terenurile cu cereale dar s-au preocupat în egală măsură şi de grădinile de legume sau zarzavat, precum şi de cele de fâneţe pentru creşterea animalelor. Aşa stând lucrurile, a luat fiinţă cu ani în urmă “Târgul de toamnă”, manifestare care are loc în ziua de Sfântul Dumitru. În această zi de sărbătoare, gospodarii satului se mândreau  cu roadele muncii lor şi comercializau ceea ce considerau că le prisoseşte.
       Această tradiţie s-a perpetuat de-a lungul anilor, devenind un eveniment important în comuna Băneşti, eveniment care are loc în fiecare an, la data de 26 octombrie. Începând cu anul acesta, manifestarea poartă numele “Festivalul toamnei” şi se  va desfăşura într-un cadru organizat, în centrul localităţii.
       Sărbătoarea va începe încă din primele ore ale dimineţii când diverşi producători vor expune spre comercializare legume, fructe, cereale, produse lactate, miere de albine şi multe alte produse specifice acestui anotimp. Atmosfera va fi una de sărbătoare cu muzică şi voie bună, iar spre seară atât comercianţii cât şi vizitatorii vor avea parte de un spectacol deosebit oferit de Primăria Băneşti. Va avea loc o paradă a costumelor populare, apoi vor evolua pe scenă grupurile de copii şi tineri, membri ai ansamblului folcloric “Floare de cireş” din localitatea Băneşti precum şi din localităţile învecinate dar şi solişti locali. În continuare vor urca pe scenă şi invitaţi de marcă, solişti renumiţi atât de muzică uşoară cât şi de muzică populară ce vor susţine recitaluri de excepţie. Spectacolul se va încheia cu un impresionant joc de lasere.