Ursul care a bântuit Ploieştiul a fost capturat în curtea unei rafinării

Daniel Dimache -

Ursul care a bântuit Ploieştiul a fost capturat în curtea unei rafinării
Primăria Municipiului Ploiești informează cetățenii că luni, 21 august 2023, în jurul orei 5.45, echipa de intervenție coordonată de primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a reușit capturarea exemplarului de urs, a cărei prezență a fost semnalată, în ultima vreme, pe raza orașului nostru.
Astfel, în urma unei sesizări, primită prin intermediul apelului de urgență 112, a fost semnalată prezența exemplarului de urs în incinta Rafinăriei LUKOIL, din Ploiești. În urma apelului recepționat, echipa special constituită în acest sens a intervenit, de urgență, procedând la tranchilizarea animalului.
Menționăm că, pe toată durata intervenției, ursul nu a avut de suferit, exemplarul urmând a fi relocat, de îndată, într-un mediu adecvat acestuia, în zona localității prahovene Tabla Buții.
Primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, mulțumește, și pe această cale, tuturor factorilor implicați în capturarea ursului, pe parcursul intervenției, municipalitatea ploieșteană beneficiind de sprijin de specialitate din partea Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Prahova și al unui medic veterinar, precum și de suport direct al reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova, Poliției Locale Ploiești, Poliției Municipiului Ploiești, respectiv Administrației Parcului Memorial “Constantin Stere”.
 
Cetățenii municipiului Ploiești sunt rugați ca, pe viitor, să respecte avertizările și recomandările transmise în astfel de situații, precizând că cele mai importante măsuri de protecție sunt:
– în situația în care se sesizează prezența unui exemplar de urs, trebuie apelat numărul de urgență 112;
– evitarea zonei în care se semnalează prezența unui astfel de exemplar;
– rămânerea în locuințe;
– păstrarea distanței față de animal;
– să nu încerce să fotografieze/filmeze exemplarul de urs;
– să nu hrănească animalul.