Gazeta de Prahova

27-29 octombrie, Festivalul Ţuicii la Vălenii de Munte, ediţia a XX-a

Fără categorie

Redactia

Este deja o tradiţie ca la sfârşit de octombrie, la noi la Vălenii de Munte să celebrăm sărbatoarea recoltei, a toamnei şi a ţuicii de Văleni. Timp de trei zile în Piaţa Oraşului producătorii, comercianţii şi meşteşugarii vă vor îmbia cu produsele lor. Cântecul, jocul şi voia bună vor fi încurajate prin spectacole deosebite şi jocuri de lumini. Serbările Toamnei anului 2017 la Vălenii de Munte – Festivalul Ţuicii – vor aduce participanţii în lumea de vrajă a cântecului popular şi în compania licorii livezilor de prun, aşezată în grele butoaie de dud şi de stejar, scoasă la iveală ca să fie temei de aleasă bucurie în zilele de 27, 28 şi 29 octombrie 2017.
Pe parcursul celor trei zile vor fi organizate o serie de activităţi care au devenit de acum tradiţionale, activităţi ce vin sa bucure sufletele cetăţenilor oraşului şi ale invitaţilor lor. Este vorba de: FESTIVALUL ŢUICII – în cadrul căruia se organizează concursul de degustări unde sunt premiaţi producătorii de ţuică; SPECTACOL FOLCLORIC ÎN AER LIBER susţinut de formaţiile artistice ale Centrului Cultural si din alte localităţi; TÂRGUL DE PRODUSE AGROALIMENTARE ŞI MEŞTEŞUGĂREŞTI şi alte momente surpriză.

Vor urca pe scenă, în cele trei zile ale sărbătorii, printre alţii: Proconsul, Compact, Cargo, Petrică Mâţu Stoian, Mariana Căpitănescu, Florin Vasilică, Nicu Paleru, Amna, Amy, Like Chocolate.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI

Vineri, 27 octombrie:
Orele 13.00: „Toamnă cu rod bogat” – spectacol folcloric susţinut de ansambluri folclorice profesioniste şi formaţii artistice de amatori;
Orele 17.00: Deschiderea oficială; vizitarea târgulul de produse agricole şi meşteşugăreşti; recoltarea probelor pentru concursul „Cel mai bun producător de ţuică”.
Orele 18.00: Spectacol cu artişti consacraţi.

Sâmbătă, 28 octombrie:
Orele 10.00: Târg de produse agricole şi meşteşugăreşti;
Orele 13.00: „Toamnă cu rod bogat” – spectacol folcloric susţinut de formaţii artistice de amatori;
Orele 18.00: Spectacol cu artişti consacraţi;
Orele 22.30: Foc de artificii.

Duminică, 29 octombrie:
Orele 10.00: Târg de produse agricole şi meşteşugăreşti;
Orele 12.00: Acordarea diplomelor de participare la târgul de produse agricole şi meşteşugăreşti; premierea celor mai buni producători de ţuică;
Orele 13.00: „Toamnă cu rod bogat” – spectacol folcloric susţinut de ansambluri folclorice profesioniste şi formaţii artistice de amatori;
Orele 18.00: Spectacol cu artişti consacraţi;

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline