27 de cazuri Covid şi 6 decese, în Prahova. Focarul de la Spitalul Judeţean a sporit – 7 iulie

Daniel Dimache -

27 de cazuri Covid şi 6 decese, în Prahova. Focarul de la Spitalul Judeţean a sporit – 7 iulie

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 614 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 30 au decedat, iar 133 au fost declarate vindecate și externate.  

Conform DSP Prahova, în cazul focarului de la Spitalul Județean din Ploiești, numărul celor infectați a ajuns la 11 persoane. Este vorba despre un medic, patru asistente, două infirmiere și patru pacienți. Măsurile dispuse de unitatea medicală și aprobate de către DSP ca urmare a acestei situații constau în: dezinfecția tuturor spațiilor unde au fost identificate cazurile pozitive, restricționarea deplasării personalului secțiilor Interne I și Diabet și Boli de Nutriție (ambele secții sunt pe același tronson) pe alte secții, sistarea internărilor la Interne I cu dirijarea pacienților către alte spitale care au în structura lor și această specializare.

În spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, sunt internate 160 de persoane, dintre care 37 sunt suspecte de a fi infectate cu noul coronavirus.Dintre pacienții confirmați, în secțiile de Terapie Intensivă,sunt internați13 (opt sunt ventilați mecanic).

 Până în prezent, în Prahova, au fost efectuate 7458 de teste pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Pe parcursul zilei de 06 iulie, au fost efectuate verificări la 63 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, alte 166 au fost legitimate, iar 63 de șoferi au fost opriți în trafic în vederea efecturării controalelor specifice acestui context. Au mai fost verificate și trei societăți comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 51 desancțiuni, în valoare de 29600 de lei.

 

Documentele  oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiuna Hotărâri și legislație.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

07 IULIE 2020

 

În ultimele 24 de ore, în judeţ, s-au înregistrat 27 cazuri de îmbolnăvire cu nou coronavirus şi 6 decese ale unor pacienţi Covid. Este cea mai neagră zi pentru Prahova de la începutul pandemiei. 

Pe surse, vă putem oferi câteva detalii: 

* bărbat, 68 de ani, internat pe 5 iulie, decedat pe 6 iulie, comorbidități: cardiopatie ischemică, HTA, DZ II decompensat, tulburare de ritm cardiac, Parkinson
* bărbat, 74 de ani, internat pe 21 iunie, decedat pe 6 iulie, comorbidități: cardiopatie ischemică, HTA
* bărbat, 56 de ani, decedat pe 06 iulie, comorbidități: ciroză hepatică toxică, ascită, hemoragii digestive superioare, hidropneumotorax
* bărbat, 75 ani (dintre beneficiarii de la Căminul de bătrâni din Izvoarele), internat pe 03.07, decedat pe 06.07, cardiopatie ischemică, HTA, DZ II, demență
* bărbat, 93 de ani (dintre beneficiarii de la Căminul de bătrâni din Izvoarele), internat pe 25 iunie, decedat pe 27 iunie. A fost omis la raportare. Avea mai multe boli, în fază terminală.
* femeie, 93 de ani (dintre beneficiarii de la Izvoarele), decedată pe 06 iulie. Avea mai multe afecțiuni tot în fază terminală