29 foşti sau actuali manageri de spitale – incompatibili. Patru sunt din Prahova

Redactia -

29 foşti sau actuali manageri de spitale – incompatibili. Patru sunt din Prahova

Agenția Națională de Integritate anunţă printr-un comunicat de presă că a constatat, în cazul a 29 foști sau actuali manageri de spital, șefi de secție / serviciu și foști sau actuali directori medicali din mai multe județe ale țării, pentru care au fost încheiate un număr de 38 rapoarte de evaluare, încălcarea regimului juridic al incompatibilităților și alconflictelor de interese de natură administrativă și penală, după cum urmează:

–  constatarea stării de  incompatibilitate în cazul a 22 persoane (12 manageri de spital, un fost manager de spital, 8 șefi de secție și un fost director medical);

–  încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către 14 persoane (2 manageri de spital, 11 șefi de secție și un director medical);

– încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către 2 persoane (un manager de spital și un director medical).

 

Lista nominală a celor 29 foști sau actuali manageri de spital, șefi de secție / serviciu și foști sau actuali directori medicali în cazul cărora Agenția a constatat existența stării de incompatibilitate, precum și a conflictului de interese de natură administrativă și penală cuprinde şi patru nume din Prahova:


ȚINTĂRESCU GABRIEL,

Manager al Spitalului de Psihiatrie Voila, Municipiul Câmpina, Jud. Prahova

INCOMPATIBILITATE

Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 01 noiembrie 2013, întrucât, simultan cu funcția de Manager al Spitalului de Psihiatrie Voila, Municipiul Câmpina, exercită și funcţia de manager de proiect în cadrul unei societăți comerciale, încălcând, astfel dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. a) și b) din Legea nr. 95/2006.


FILIP CONSTANȚA-ALINA

Manager interimar al Spitalului Orășenesc Sinaia

Jud. Prahova

INCOMPATIBILITATE

Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 08 iulie 2010, întrucât, simultan cu funcția de Manager interimar al Spitalului Orășenesc Sinaia exercită și funcția de administrator la două societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. a) și b) din Legea nr. 95/2006.


VIȘEAN CĂTĂLIN

Manager al Spitalului de Boli Infecțioase Ploiești

Jud. Prahova

INCOMPATIBILITATE S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 decembrie 2010 – 30 aprilie 2012, întrucât, a deținut simultan cu funcția de Manager al Spitalului de Boli Infecțioase Ploiești și funcția de consilier pe probleme sociale în cadrul Biroului parlamentar al deputatului Sever Voinescu, încălcând, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006.


RÂJNOVEANU LIDIA

Manager al Spitalului de Ortopedie și Traumatologie Azuga

Jud. Prahova

INCOMPATIBILITATE

  1. Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 15 decembrie 2009, întrucât, simultan cu funcția de Manager al Spitalului de Ortopedie și Traumatologie Azuga exrcită și funcția de medic în cadrul Spitalului orășenesc Sinaia, și respectiv, în cadrul unei societăți comerciale, încălcând, astfel dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006.