3 bărbați reținuți pentru furt calificat. ”Operau” catalizatoare auto.

Daniel Dimache -

3 bărbați reținuți pentru furt calificat. ”Operau” catalizatoare auto.

La data de 4 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție rurală Valea Călugărească au reținut pentru 24 de ore trei bărbați cu vârstele de 21, 26 respectiv 50 de ani din județele Brașov și Argeș, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În noaptea de 3 spre 4 iunie a.c., polițiștii secției rurale, împreună cu alte structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au desfășurat activități operative pentru prinderea în flagrant a celor 3 persoane bănuite că sustrăgeau catalizatoare auto, de pe raza județului Prahova.

Astfel, în jurul orei 4.00 dimineața, autoturismul despre care se cunoaștea că este folosit la fapte a fost oprit în trafic de către polițiști, pe raza orașului Mizil.

În urma controlului autoturismului au fost identificate scule electrice folosite pentru tăierea eșapamentelor precum și 2 catalizatoare auto.

Din investigațiile și cercetările efectuate s-a stabilit faptul că, cele trei persoane ar fi sustras catalizatoarele de la autoturisme ce se aflau parcate în orașul Boldești Scăieni și în comunele Măgurele și Valea Călugărească.

În urma probatoriului administrat față de cei trei bărbați s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați unității de parchet competente, în vederea luării unei alte măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiștii Secției de poliție rurală Valea Călugărească sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.