3 criterii pentru alegerea tricoului potrivit

Daniel Dimache -

3 criterii pentru alegerea tricoului potrivit

Și bărbaților le place să aibă grijă de aspectul lor, nu numai femeilor, iar printre articolele de vestimentație care pot face un bărbat să aibă o ținută remarcabilă se numără tricoul.

Acesta poate fi purtat cu diverse ocazii, de la meciurile de fotbal între prieteni la ținutele casual de ieșit în oraș, așa că a ajuns să fie prezent în mai toate dulapurile de haine., alături de blugi sau de hanorace pentru bărbați moderne. Dar cum poți alege tricoul astfel încât să ți se potrivească perfect? Pentru a satisface atât nevoile de confort, cât și pe cele de stil, nu trebuie să îți alegi tricoul pe orbește. Așadar, iată câteva aspecte de luat în considerare în acest sens. 

Mărimea tricoului

Tricoul pe care alegi să îl porți nu trebuie să fie nici prea strâns pe tine, nici prea larg. Dacă mărimea tricoului este prea mare, atunci materialul se va aduna pe alocuri și va avea un aspect neplăcut. Dacă ești supraponderal, poți, într-adevăr, să alegi tricoul într-o dimensiune mai mare, pentru a fi mai larg pe tine, dar dacă ești într-o formă bună, poți opta fără griji pentru un tricou strâns pe corp. 

Materialul din care este făcut tricoul 

Tricourile pentru bărbați vin în diverse modele și variante de materiale, însă vedeta printre acestea este tot tricoul realizat din bumbac 100%. Și nu este greu de înțeles de ce – această țesătură este moale, destul de rezistentă și permite pielii să respire bine. De asemenea, sunt căutate acele modele de tricouri realizate din amestec de bumbac cu un alt material. Un tricou realizat din bumbac și poliester are avantajul de a nu se micșora la spălat și de a nu face atât de multe cute ca un tricou realizat din 100% bumbac.

Designul pe care îl are tricoul 

Există modele de tricouri pentru bărbați numeroase, în culori și forme diferite, iar alegerea pe care o faci în acest sens este esențială, deoarece designul tricoului este, până la urmă, cel care te face să arăți într-un anume fel. Tricoul în formă de V la baza gâtului nu este potrivit persoanelor înalte, deoarece aspectul obținut este cel de „prelungire” a gâtului. Pentru aceștia este recomandat un tricou la baza gâtului, acel tricou cu aspect clasic. Pot fi alese, de asemenea, tricouri mai simple sau mai extravagante în ceea ce privește culoarea, unicolore sau multicolore, cu imprimeuri sau fără… toate acestea în funcție de personalitatea purtătorului.

Sursa de imagine:
Halay Alex / Shutterstock.com