3 lucruri pe care să nu le faci laptopului tău

Vlad Preda -

3 lucruri pe care să nu le faci laptopului tău

Mulți dintre noi folosesc astăzi laptopuri în activitatea lor de zi cu zi de la locul de muncă sau în scop recreativ. Fie că folosim un laptop performant, cum ar fi un Macbook Pro sau un orice alt tip de laptop, aceste gadgeturi au devenit prezente zilnic în viața noastră. Și tocmai pentru că le folosim atât de des, ne-am gândit că vei dori să știi ce este interzis să faci cu laptopul tău pentru a nu îl deteriora prea curând.

Unii dintre noi suntem extrem de atenți și grijulii cu lucrurile noastre, indiferent că ne referim la haine, cărți sau la laptopuri, telefoane și electrocasnice, pe când alții nu sunt chiar atât de atenți și nu acordă o grijă prea mare lucrurilor în jur lor. În orice categorie te-ai afla, sigur vei găsi utile informațiile din rândurile care urmează deoarece este bine să știi ce ai de evitat în ceea ce privește buna funcționare a laptopului tău Macbook Pro sau orice alt fel de laptop ai avea.

Te invităm, deci, să afli care sunt cele mai importante trei lucruri pe care nu trebuie să le faci laptopului tău.

  1. Nu consuma alimente și băuturi lângă acesta

Oricât de atent crezi că ești și poate chiar ești, este mult mai bine să previi decât să tratezi și asta este valabil în absolut orice situație. Alimentele și băuturile care ajung în interiorul laptopului tău Macbook Pro sau orice alt tip de laptop ai folosi, pot duce fie la deteriorarea temporară, fie la o deteriorare iremediabila a laptopului tău. Să nu mai zicem că mâncatul în fața laptopului, nu este deloc sănătos, așa că elimini două riscuri dintr-o singură acțiune – te asiguri că nu deteriorezi laptopul și că ai o masă sănătoasă, în care te concentrezi doar pe acțiunea de a munca și nu pe o sarcină de la locul de muncă sau pe orice altceva în afară de a mânca.

Așa că te sfătuim foarte serios să ții departe alimentele și băuturile de astfel de dispozitive. Mai mult, dacă transporți laptopul, ferește-l de sticle de apă, de suc sau alte lichide și depozitează-le pe acestea în într-un loc separat pentru a preveni orice fel de accident. 

Nu îți ține animalul de companie în preajma laptop-ului

Știi meme-urile acelea cu pisica ce nu te lasă să muncești? Ei bine, oricât de drăguț sau de amuzant ar arăta ele în social media, în viața reală să ții animalul de companie pe lângă laptop nu este o idee prea bună deoarece părul animalelor, ajuns în interiorul laptopului tău poate duce la supraîncălzirea elementelor componente și la o defecțiune gravă. Prin urmare, te sfătuim să eviți pe cât posibil accesul animalelor tale de companie în camera în care lucrezi sau în camera în care îți păstrezi laptopul Macbook Pro sau orice alt laptop ai folosi.

  1. Nu îți ține lapopul fără acces la ventilație

Ventilația este extrem de importantă, indiferent de modelul de laptop pe care îl utilizezi, fie că vorbim de un Macbook Pro, fie că vorbim despre orice alt tip de laptop. Prin urmare, te sfătuim să poziționezi laptopul doar pe suprafețe plane, să nu îl ții pe pat sau în brațe deoarece supraîncălzirea poate duce la arderea permanentă a anumitor elemente componente. Te poți folosi de un cooler pentru a asigura o bună ventilație și o temperatură optimă la care elementele componente ale laptopului tău să nu fie afectate și pentru a te asigura că laptopul tău funcționează în parametri optimi. Oricât de comod ar fi să iei laptopul cu tine în pat sau să îl ții în brațe atunci când te uiți la filme sau când lucrezi, te sfătuim să nu faci acest lucru deoarece laptopul se va deteriora mai rapid.

Sperăm că ți-au fost de folos toate aceste informații și că le vei pune în practică pentru a te bucura pentru cât mai mult timp de laptopul tău preferat!