3 sfaturi pentru a alege hainele potrivite pentru antrenament

Daniel Dimache -

3 sfaturi pentru a alege hainele potrivite pentru antrenament

 

De la fandări și alergare până la practicarea yoga sau orice altă activitate pe care o alegeți, menținerea în formă nu este benefică doar din punct de vedere fizic, ci are un impact pozitiv și asupra sănătății mentale a fiecăruia. Dar știați că a avea ținuta de antrenament adecvată poate fi uneori la fel de crucială ca și echipamentul potrivit?

 

 Desigur, toată lumea vrea să arate bine, mai ales că îmbrăcămintea activă este o tendință majoră în zilele noastre, totuși, aceasta are un impact uriaș atât asupra rezistenței, cât și asupra motivației dvs.. Având la dispoziție atât de multe opțiuni de îmbrăcăminte de antrenament, nu există nicio scuză pentru a arăta neîngrijit, dar dacă nu pentru a arăta bine, aveți nevoie de hainele potrivite pentru a vă ajuta să vă elevați antrenamentele și să performați la potențialul maxim.

 

Să vă antrenați este destul de greu, dar devine și mai greu dacă trebuie să vă reajustați din când în când acel trening de damă sau sutienul sport. Chiar și pentru ceva atât de simplu precum yoga, hainele trebuie să fie confortabile, bine ajustate și elastice, pentru a vă permite să vă desfășurați sesiunile de yoga fără niciun disconfort.

 

Așadar, dacă simțiți nevoia de a vă reîmprospăta hainele de sport, nu vă mai risipiți banii câștigați cu greu pe un echipament greșit și consultați sfaturile noastre pentru a selecta cele mai bune haine de antrenament. Credeți-ne, dacă țineți cont de aceste sfaturi simple, puteți face o diferență enormă.

1. Locație

Acest punct pare destul de evident, dar chiar trebuie să luați în considerare ce antrenament faceți și unde. Este un punct care este adesea trecut cu vederea. Acel trening de damă pe care îl folosiți pentru a face sport în interior, acasă, va fi foarte diferit de cel din aer liber sau din sala de sport. În acest caz, clima sau temperatura joacă un alt factor uriaș. Dacă știți că vremea va fi caldă sau rece, veți evita piesele care v-ar putea face potențial inconfortabilă sau nepregătită. De exemplu, o plimbare sau o alergare în aer liber în condiții de frig ar însemna că trebuie să suprapuneți țesături care să vă țină de cald și să vă ajute să luptați cu aerul rece, cum ar fi un trening de damă De asemenea, o vreme caldă ar însemna pantaloni scurți de alergare sau un top fără mâneci.

2. Luați în considerare țesătura

Alegerea țesăturii potrivite este o sarcină esențială pentru exercițiil și nu toate echipamentele de antrenament sunt create la fel. În loc să vă concentrați doar pe cât de drăguță arată ținuta, trebuie să vă uitați la materialul din care este făcută. Articolele de calitate inferioară cu un preț mai mic ar putea sfârși prin a vă supraîncălzi corpul, deoarece nu sunt concepute pentru a face față sesiunilor intense de transpirație și pur și simplu rețin toată umezeala, făcându-vă să vă simțiți inconfortabil. Dacă aveți sesiuni de transpirație intensă sau faceți exerciții în aer liber, optați pentru țesături care elimină umezeala și care îndepărtează umezeala de pe piele pentru ca aceasta să se poată evapora. Acest lucru vă va ajuta să vă mențineți temperatura corpului scăzută în timpul antrenamentelor în medii calde.

 

Ar trebui să evitați bumbacul, cu excepția cazului în care faceți antrenamente de intensitate scăzută, deoarece absoarbe toată transpirația ca un burete. Un trening de damă din bumbac este în regulă pentru sesiunile în care nu transpirați atât de mult sau pentru a face fluxuri lente de yoga. Este, de asemenea, este mai probabil să miroasă mai puțin după antrenament.

3. Forma și potrivirea

Cum vă simțiți când purtați hainele de sport? Dacă nu sunt confortabile și sunt prea strâmte sau prea largi, atunci nu veți ajunge să le purtați niciodată sau veți fi nemotivată să faceți sport. În timp ce piesele pe care le alegeți vor depinde de tipul de sesiuni, știm cu toții importanța unui sutien sport bun, așa că veți dori să renunțați la acel top cu bretele dacă faceți antrenamente cu impact ridicat, cum ar fi HIIT. Veți avea nevoie de ceva care să permită o gamă completă de mișcări și să țină totul la locul lui. De asemenea, deși este tentant să cumpărați lucruri online, este întotdeauna mai bine dacă le puteți proba în persoană, dacă nu vă obligă să trimiteți înapoi piesele care nu vă plac.

 

Fiți atentă la cum vă fac să vă simțiți ținutele pe măsură ce le testați și cu siguranță veți găsi ținute pentru toate nevoile dumneavoastră de mișcare. Investiți în câteva piese de calitate care vă vor dura mult timp, mai degrabă decât în articole ieftine care trebuie înlocuite des.

 

Și dacă tot sunteți aici, de ce să nu încercați opțiuni mai colorate, pentru a amesteca lucrurile. Mulți oameni au tendința de a purta culori închise atunci când fac exerciții fizice, însă culorile mai luminoase vă pot îmbunătăți starea de spirit din punct de vedere psihologic.