3 trucuri pe care să le aplici atunci când îți cauți un deodorant nou

Redactia -

3 trucuri pe care să le aplici atunci când îți cauți un deodorant nou

A sosit momentul să-ți reumpli stocul cu produsele preferate de îngrijire personală. A venit momentul cremelor, al sprayurilor cu mirosuri dulci sau fresh, a deodorantelor care să-ți mențină prospețimea, chiar și când afară sunt peste 35 de grade Celsius.

Ce-ar fi dacă, de data aceasta, ai opta pentru alte produse? Din game similare sau ale unor branduri complet diferite? Uite, așadar, 3 trucuri pe care să le aplici atunci când îți cauți un deodorant nou:

 

1. Citește review-uri pe net. Cere părerea unui specialist. Documentează-te.

 

Da, nu e ca și cum ți-ai cumpăra o mașină de spălat, un uscător de rufe sau vreun electrocasnic de orice tip, însă recenziile pe care le citești când vine vorba de produse pe care să le aplici pe piele sunt mult mai autentice și mult mai credibile. Pentru că este vorba despre pielea ta și despre modul în care un anumit produs a determinat-o să reacționeze.

Bineînțeles, trebuie să ții cont de faptul că tenul diferă de la o persoană la alta, tocmai de aceea este important să nu iei ad literam toate părerile pe care le găsești pe internet. Un specialist dermatolog s-ar putea să te ajute foarte mult, mai ales atunci când este vorba de găsirea unui deodorant care să nu îți păteze hainele și, mai grav, chiar pielea.

Astfel de situații sunt din ce în ce mai întâlnite atunci când consumatorii au impresia că mirosul pe care îl are deodorantul este principala sa calitate și acesta este un criteriu de care trebuie ținut cont în momentul achiziționării produsului de igienă. În realitate, compoziția este cel puțin la fel de importantă (culmea!).

 

2. Testează un produs pe mai multe tipuri de țesături înainte de a-l testa pe piele.

 

Cel mai probabil ai pățit-o și tu. Ai purtat o bluză sau o rochie preferată și aceasta s-a pătat din cauza deodorantului folosit. Și acesta este motivul pentru care nu ai mai reușit să o porți după aceea. Pentru că pata încă a rămas acolo, iar acum te poți bucura doar de amintirile pe care le ai cu una dintre cele mai frumoase bluze ale tale.

Ce poți să faci ca să eviți astfel de situații în viitor? Chiar dacă ți-ai cumpărat deja deodorantul încearcă să îl testezi înainte pe un număr mai mare de țesături și de culori, astfel încât să vezi cum va reacționa acesta la întâlnirea cu pielea ta. Dacă apar pete, încearcă să le scoți rapid cu apă caldă și cu detergent. Repetă mișcările de mai sus de câteva ori pentru a vedea cum va ajunge să arate țesătura peste câteva purtări. Dacă deodorantul tău trece testul este numai bun de folosit.

Chiar dacă astfel de observații ți se par ridicole și te gândești că nu ai timp nici măcar să te relaxezi, deci nici să faci tot soiul de experimente cu diferite tipuri de deodorant, amintește-ți de gândurile acestea când ai pus pe tine haina ta preferată și ai observat că este pătată la subraț.

 

3. Un deodorant nu este niciodată eficient de unul singur.

 

Adevărul este că, indiferent ce miros are deodorantul sau din ce este compus acesta, va trebui să te asiguri că întreprinzi toate mijloacele de igienă personală pe care trebuie să le efectueze o persoană de-a lungul unei zile.

Asta înseamnă că trebuie să folosești și un gel de duș suficient de bun, care să elimine murdăria și impuritățile și care să nu fie complet congruent cu deodorantul pe care îl folosești.

Chiar dacă acum câteva secole înalții lorzi de la curțile europene erau recunoscuți pentru utilizarea parfumului pentru a ascunde murdăria, în anul de grație 2023 nu mai este cazul pentru o astfel de acțiune.

Mai mult, produsele de curățare merg mână în mână și îl ajută pe consumator să-și dezvolte o rutină potrivită de igienizare a propriului corp, în funcție de nevoile acestuia (nevoi care pot fi foarte diferite de la o persoană la alta).

Așadar, ține cont de faptul că un deodorant reprezintă doar undeva la 30% din produsele de igienă personală pe care trebuie să le folosești. Ia în calcul și faptul că un săpun sau un gel de duș de calitate mai proastă pot influența și modul în care funcționează (sau nu) deodorantul pe care îl folosești.

 

Atunci când mergi la cumpărături, încearcă să achiziționezi majoritatea produselor dintr-un foc: protecție solară, șampon, săpun etc. Mai mult, în momentul în care te afli la cumpărături, încearcă să arunci un ochi și la data de expirare a produselor și asigură-te că nu ai vreo reacție la ingredientele pe care aceste produse le afișează.

Mai mult, ține cont de faptul că dacă deții un produs de mult prea mult timp ca să-ți mai aduci aminte data exactă când l-ai deschis, s-ar putea ca acesta să nu mai fie bun de folosit și, din contră, să producă chiar apariția anumitor impurități pe piele.