30 de copii la spital. Prefectura a dispus verificări la fabricile care au produs laptele şi cornul

Mihai Ciobanu -

30 de copii la spital. Prefectura a dispus verificări la fabricile care au produs laptele şi cornul

Comunicate de presă➠Suspiciune de toxiinfecție alimentară

In dupa-amiaza zilei de 23.11.2015, a fost alertat Serviciul de Ambulanta de catre medicul Scoalii Elena Doamna Ploiesti, ca urmare a faptului ca mai multi elevi din clasele 5-8 acuzau dureri abdominale, frisoane, greata si varsaturi.

La sosirea echipajelor SAJ si ISU, acestea, impreuna cu medicul scolii, au efectuat triajul elevilor. 29 de elevi au fost preluati de ambulante si de SMURD si transportati la Spitalul Judetean de Urgenta, Sectia Boli Infectioase. Tot acolo au ajuns doi copii cu simptome asemanatoare, adusi de parinti la Spitalul de Pediatrie, de unde au fost transferati de catre SAJ, cat si un copil adus direct de parinti la Spitalul Judetean.

La Spitalul Judetean, Sectia Boli Infectioase, au fost examinati de personalul medical si s-a stabilit suspiciunea de toxiinfectie alimentara cu simptomatologie usoara. 30 de copii nu au necesitat internare, fiindu-le stabilit tratament la domiciliu, iar 2 au ramas sub supraveghere la unitatea spitaliceasca.

La Scoala Elena Doamna Ploiesti s-a deplasat imediat o echipa compusa din reprezentanti ai DSP-Prahova, DSVSA-Prahova, OPC-Prahova, IPJ-Prahova, care a demarat o ancheta epidemiologica privind loturile de lapte/corn distribuite, conditiile de pastrare si manipulare pana la momentul consumului. De asemenea, o echipa formata din reprezentanti ai DSVSA-Prahova si OPC-Prahova, s-a deplasat la fabricile producatoare pentru prelevarea de probe de lapte si corn.

Pana la obtinerea rezultatelor de laborator, s-a luat masura retinerii oficiale a loturilor de lapte/corn din care s-a distribuit astazi.

Mentionam ca datele medicale au fost furnizate Institutiei Prefectului de catre reprezentanti ai Spitalului Judetean de Urgenta si DSP Prahova.

Biroul de presă al Prefecturii Prahova