300.000 de ţigări şi 160 kg de tutun găsite după percheziţiile de sâmbătă din Prahova

Redactia -

300.000 de ţigări şi 160 kg de tutun găsite după percheziţiile de sâmbătă din Prahova

Peste 160 de kilograme de tutun, aproape 300.000 de bucăți de țigarete, aproximativ 3.600 de tuburi pentru fabricat țigarete, bani și alte bunuri, au fost ridicate de polițiști în urma perchezițiilor efectuate sâmbătă dimineață în județul Prahova.

În urma celor 21 de percheziții efectuate de polițiștii prahoveni au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor peste 160 de kilograme de tutun, aproape 300.000 de bucăți de țigarete, aproximativ 3.600 de tuburi pentru fabricat țigarete, șase dispozitive de confecționat țigarete, 7.500 euro, 12.500 lei și mai multe telefoane mobile. De asemenea, 15 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Reamintim că azi 24 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase, Poliția Orașului Văleni, Poliția Orașului Plopeni și criminaliști, împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, din cadrul I.P.J. Prahova, au efectuat 21 percheziţii domiciliare în Ploiești, Lipănești, Vălenii de Munte, Plopeni, Aricești Rahtivani și Provița de Jos din județul Prahova.

 

Percheziţiile au fost efectuate la puncte de lucru ale unor societăți comerciale și locuinţele mai multor persoane bănuite de comiterea de furturi și infracțiuni la regimul produselor accizabile, de pe raza județului Prahova.

 

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au urmărit documentarea activității infracționale a 15 persoane bănuite de sustragerea de tutun vrac sau țigarete din incinta unei societăți comerciale, pe care ulterior le comercializau către populație.

 

Prejudiciul creat prin activitatea infracţională, estimat până în prezent, este de 100.000 de lei.

 

La percheziții, alături de polițiști, au participat reprezentanți ai Direcției Regionale Vamale Prahova și jandarmi.