31 mai – ultima zi pentru depunerea declaraţiei fiscale pentru stabilirea impozitului

Redactia -

31 mai – ultima zi pentru depunerea declaraţiei fiscale pentru stabilirea impozitului

Primăria Municipiului Ploiești, prin Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești reamintește contribuabililor ploieșteni că, ultima zi pentru depunerea Declarației fiscale pentru stabilirea impozitului/taxei pe clădiri rezidențiale/nerezidențiale/ cu destinație mixta este data de 31 mai 2016.

Această obligație revine persoanelor fizice care dețin clădiri cu destinație nerezidențială (sediu de firmă) sau  mixtă (sediu de firmă și locuință) și persoanelor juridice care au clădiri aflate in proprietate la data de 31 decembrie 2015.

Declarațiile- tip se pot procura de la registraturile instituției sau se pot descărca de pe site-ul instituției www.spfl.ro,  secțiunea: ”Persoane fizice-Formulare și acte necesare” sau, după caz ”Persoane juridice – Formulare și acte necesare” și se pot transmite, împreună cu documentele justificative, prin următoarele modalități:

1.Prin e-mail : [email protected], [email protected], [email protected], precum şi pe adresa de email a instituției [email protected] ;

  1. Prin poștă cu confirmare de primire;
  2. La ghișeele registraturii Serviciului Public Finanțe Locale Ploiești situate în B-dul Independenței nr.16 și Șoseaua Vestului nr.19.

Reamintim totodată că, pentru anul 2016, primul termen de plată a impozitului pe clădiri, impozitului pe teren și pe mijloacele de transport datorate de contribuabili persoane fizice si juridice, a fost prelungit de la 31 martie la 30 iunie 2016.

Contribuabilii care achită integral, până la 30 iunie 2016, impozitul pe clădiri, terenuri, respectiv pe mijloace de transport beneficiază de bonificația de 10% acordata pentru plata integrala a obligațiilor fiscale.