346 de morţi cu drept de vot – găsiţi în Prahova

Redactia -

346 de morţi cu drept de vot – găsiţi în Prahova

In conformitate cu Memorandumul aprobat de Guvernul Romaniei la data de 07.08.2012, privind masurile necesare pentru actualizarea listelor electorale permanente la data de 29 iulie 2012 in vederea transmiterii catre Curtea Constitutionala a numarului persoanelor inscrise in listele electorale permanente, pentru a se putea stabili daca Referendumul National pentru demiterea presedintelui Romaniei, din data de 29 iulie 2012, este valabil in conformitate cu dispozitiile art. 5, alin. (2) din Legea 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, Institutia Prefectului Judetul Prahova a transmis catre Ministerul Administratiei si Internelor centralizatorul datelor primite din teritoriu.
Au rezultat inscrise pe listele electorale permanente la data de 29 iulie 2012:
Persoane decedate – 346;
Persoane care si-au pierdut dreptul de a vota – 44;
Persoane care au obtinut statutul de cetatean roman cu domiciliul in strainatate – 9;
Persoane care au pierdut cetatenia romana – 0;
Persoane al caror act de identitate a expirat si nu a fost reinnoit – 14.801;
Persoane care si-au schimbat domiciliul fara a fi radiate din lista localitatii rezidentei anterioare – 45;
Persoane care se identifica la un domiciliu intr-un numar ce nu se coreleaza cu suprafata locuibila si numarul de camere ale imobilului – 26;
Persoane care si-au schimbat numele prin casatorie, divort sau pe cale administrativa – 7;
Persoanele cu resedinta/domiciliul in strainatate – 920.
In urma verificarilor au fost identificate in total 16.198 de cazuri de neoperare a inregistrarilor potrivit modificarilor obligatorii impuse de aplicarea legii.
La solicitarea de verificare a persoanelor inscrise in listele electorale permanente nu au raspuns primariile Batrani, Carbunesti, Poiana Campina si Provita de Jos.