35 de infectări Covid şi 2 decese – bilanţul zilei de 15 iulie în Prahova

Daniel Dimache -

35 de infectări Covid şi 2 decese – bilanţul zilei de 15 iulie în Prahova

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 880 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 44 au decedat, iar 170 au fost declarate vindicate și externate.

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 19 pacienți (16 sunt intubați). Dintre aceștia 3 pacienți sunt transferați de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca București, unul de la Spitalul Clinic Colentina și unul de la Târgoviște.

Înultimele 24 de ore, conform DSP, au fost înregistrate încă 2 decese:

-43) persoană de sex feminin, 90 ani, decedată în 14.07, internată în ATI din 10.07. Comorbidități: cardiopatie ischemică cronică, insuficiență cardiacă, boală renală cronică;

-44) persoană de sex masculin, 60 ani, internat în 09.07, decedat 15.07. Comorbidități:obezitate morbidă, tahicardie ventriculară, boală cardiac ischemică, insuficiență cardiac clasa 3, diabet zaharat tip II.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța public și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost effectuate verificări la 313 de personae dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, alte 206 de persoane au fost legitimate, iar 124 autovehicule au fost verificate în traffic pentru efectuarea controalelor specific acestui context. Au mai fost verificate și 66 de societăți comerciale.

Înurma acestor demersuri, au fost aplicate 50 de sancțiuni:

– în baza Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările și completările ulterioare, în contextul COVID-19, au fost aplicate 15 de sancțiuni;

– conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost aplicate 35 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților.

Valoarea totală a amenzilor a fost de 11600 lei.

 

Documentele oficiale emise la nivel național în contextual pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea ”Hotărâri și legislație”. Amintimcă o altă pagină web, cecuprinde informații de interes în material prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 Instituția Prefectului – Județul Prahova, 15 iulie 2020

(Fotografie cu caracter ilustrativ)