350 de poliţişti pentru o minivacanţă

Daniel Dimache -

350 de poliţişti pentru o minivacanţă

Peste 350 de polițiști sunt la serviciu, pe toată perioada minivacanței de 1 mai, pentru siguranța tuturor celor care participă la evenimente, activităţi cultural-artistice sau sportive și pentru supravegherea și fluidizarea traficului rutier pe principalele căi spre/dinspre staţiunile turistice.

Pe perioada minivacanței de 1 mai, polițiștii s-au organizat astfel încât cei care vor merge în staţiunile montane sau în alte zone de agrement, să fie permanent în siguranță.

Se preconizează creșterea valorilor de trafic la începutul și la sfârșitul minivacanței, întrucât majoritatea oamenilor va profita de aceste zile libere pentru a pleca în zonele de recreere.

Pentru prevenirea faptelor antisociale și intervenția la evenimente, în această perioadă, vor fi organizate patrule de siguranţă publică (pedestre şi auto).

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor rutiere, poliţiştii de la rutieră, sprijiniţi de cei de la ordine publică, vor acționa pe drumurile naţionale și vor utiliza aparate radar, pentru a-i descuraja şi sancţiona pe cei care nu respectă regimul legal de viteză.