4 motive pentru care este important sa utilizezi echipament de protectie la locul de munca

Daniel Dimache -

4 motive pentru care este important sa utilizezi echipament de protectie la locul de munca

Echipamentele de protectie te ajuta sa eviti orice daune fizice sau pericole prezente in mediul de munca. Echipamentul de protectie este important deoarece reprezinta o masura preventiva pentru industriile despre care se stie ca sunt mai periculoase, cum ar fi constructiile.

Este important de stiut ca echipamentele de siguranta furnizate la locul de munca ar trebui sa respecte „Regulamentul privind echipamentul de protectie individuala” si ca acestea sunt mai eficiente atunci cand au dimensiunile potrivite si sunt special concepute pentru activitatea desfasurata. Pe bprotect.ro poti vedea echipamentele de protectie necesare la locul de munca iar mai jos motivele pentru care ar trebui sa le utilizezi:

 

Eviti sa fii tras la raspundere pentru accidente

 

O problema obisnuita cu care se confrunta avocatii si angajatorii, este refuzul angajatilor de a purta echipamentul de protectie furnizat la locul de munca. Acesta problema variaza de la caz la caz, dar utilizarea adecvata a echipamentului de protectie la locul de munca te asigura ca, in in caz de vatamare sau boala rezultata din activitatea prestata, nu vei fi tras la raspundere. Indiferent de domeniul de activitate si de riscul la care esti supus, nu ar trebui sa lucrezi fara un echipament de protectie potrivit. Astfel, atat tu cat si angajatorul evitati accidentele si sanctiunile.

A fi considerat partial sau total responsabil intr-o instanta de judecata pentru propria vatamare la locul de munca rezultata din cauza nefolosirii echipamentului de protectie, nu este o situatie cu care doresti sa te confrunti. In calitate de angajat, ar trebui sa fii pe deplin instruit cu privire la echipamentele care sunt necesare la locul de munca, pentru ce sarcini sunt potrivite si ce fel de protectie asigura.

 

Eviti afectiunile pe termen lung

Expunerea la diferite substante chimice si compusi la locul de munca poate avea efecte pe termen lung asupra corpului tau. Reglementarile actuale de securitate impun celor care lucreaza cu azbest sa poarte echipamente de protectie specifice si sa se schimbe inainte de a parasi locul de munca, deoarece s-au semnalat foarte multe cazuri de cancer la persoanele care lucreaza cu acest minereu.

Angajatii si angajatorii ar trebui sa cunoasca factorii de risc la care sunt supusi in industria in care lucreaza, pentru a-si proteja sanatatea si bunastarea si pentru a evita sanctiunile. Cea mai buna si economica solutie este de a folosi echipamentul de protectie de fiecare data cand lucreaza cu substante daunatoare.

 

Iti protejezi ochii

Ochelarii de protectie sunt probabil una dintre cele mai frecvente si eficiente articole de protectie. Acest lucru se datoreaza faptului ca orice substanta, indiferent daca este coroziva sau nu si orice material, ascutit sau nu, poate fi periculos atunci cand intra in contact cu ochii.

Cercetarile arata ca 90% dintre leziunile oculare care apar la locul de munca, pot fi prevenite de ochelarii de protectie! Deoarece 61% dintre leziunile ochilor se intampla in industria de fabricatie, in constructiil sau comert, este important sa stii ca exista diferite tipuri de ochelari de protectie, pentru diferite situatii. Afla care este echipamentul potrivit de protectie a fetei si a ochilor pentru domeniul tau de activitate si asigura-te ca te protejezi corespunzator astfel incat sa eviti leziuni permanente ale ochilor.

 

Esti mai productiv

Gandeste-te la echipamentul de protectie ca la un sistem de asistenta pentru lucrarile pe care trebuie sa le efectuezi. Poate fi mai solicitant din punct de vedere fizic, dar echipamentul de protectie iti garanteaza ca riscul de accidente este minim, ceea ce inseamna ca lucrezi mult mai relaxat. Daca te simti in siguranta si stii ca activitatea pe care o desfasori nu iti pune in pericol sanatatea, poti fi mult mai productiv la locul de munca.

Toti angajatii ar trebui sa cunoasca importanta echipamentelor de protectie si sa respecte regulile de siguranta si preventie la locul de munca. Angajatorii ar trebui sa se informeze si sa achizitioneze echipamentul adecvat de protectie, astfel incat acesta sa ofere siguranta deplina si confort angajatilor.