4 semne că aveți nevoie de corpuri de iluminat noi

Daniel Dimache -

4 semne că aveți nevoie de corpuri de iluminat noi

 

Vă bazați pe luminile din toată casa dvs. în fiecare dimineață și noapte devreme. Cu toate acestea, corpurile de iluminat, precum lustre, aplice și lămpi, nu rezistă pentru totdeauna, deci este esențial să vă țineți ochii și urechile deschise pentru orice semne ale corpurilor electrice care îmbătrânesc, pentru a evita potențialele pericole de incendiu.

 

Corpurile de iluminat excelente pot face o mare diferență în decorul unei case. Uneori, actualizarea corpurilor de iluminat poate fi necesară, deoarece acestea pur și simplu nu își fac treaba corect. Alte motive ar putea fi faptul că corpurile de iluminat sunt prea vechi sau deteriorate din cauza utilizării necorespunzătoare. Corpurile de iluminat vechi și deteriorate pot fi periculoase și, de asemenea, pot consuma mult mai multă energie decât este necesar, crescând inutil costul total al facturii totale de energie electrică.

 

Iată câteva semne că aveți nevoie de recablarea sau de înlocuirea corpurilor de iluminat.

1. Lumini intermitente

În timp, becurile se pot slăbi în corpul de iluminat, provocând pâlpâirea luminilor. Dacă observați lumini pâlpâitoare, începeți prin a verifica dacă becurile din lustre sunt sigure și strângeți-le după cum este necesar. Dacă nu aceasta este problema, probabil că aveți o problemă electrică, cum ar fi un spațiu în circuit care limitează curentul electric.

 

O altă posibilitate este că aveți cabluri libere, care pot prezenta un risc serios de incendiu. Dacă oricare dintre acestea este cazul, un electrician poate efectua o evaluare și instala un nou corp de iluminat.

 

O eroare extrem de frecventă pe care o vedem adesea o reprezintă persoanele care nu au acordat atenție tensiunii permise de corpurile lor de iluminat, folosind becuri care depășesc cantitatea maximă sugerată. Acest lucru poate provoca deteriorarea cablajului unei lustre, precum și a cablajului sistemului dvs. electric în prizele de tavan și de perete, deoarece limitele termice ale unității au fost ignorate. O reparație necorespunzătoare pe care o vedem este îndepărtarea tampoanelor de izolare cu reducere a căldurii, ceea ce crește foarte mult șansa unui șoc sau a unui incendiu.

 

În cazul în care dispozitivul dvs. nu are un autocolant care să indice puterea maximă a becului care ar trebui să fie utilizat, mai întâi de toate, fiți atenți. Aceste autocolante sunt obligatorii, iar absența lor poate indica un dispozitiv care nu este adecvat. Dacă autocolantul a fost îndepărtat sau a fost pierdut, o regulă bună este să nu folosiți un bec de peste 60 de wați.

2. Întrerupătoare întârziate sau care nu răspund

După apăsarea unui întrerupător, luminile ar trebui să se aprindă imediat. Dacă întâmpinați o întârziere sau o lipsă completă de răspuns, este probabil ca este timpul pentru un nou corp de iluminat.

 

O întârziere semnifică o conexiune problematică între lustre, aplice, lămpi și întrerupător, care este în general un rezultat al cablării deteriorate. Dacă cablul defect nu este vinovat, este posibil să aveți un întrerupător deteriorat, indicând o problemă în interiorul dispozitivului.

3. Sunete neobișnuite la aprinderea luminilor

De asemenea, nu ar trebui să auziți zgomote ciudate atunci când utilizați luminile. Când cablajul dvs. este corect și electricitatea „curge” așa cum ar trebui, procesul va fi silențios. Cu toate acestea, dacă observați zgomote sau sunete, fiți în alertă.

 

Aceste zgomote sunt de obicei rezultatul unui decalaj de circuit, care determină să sară curentul electric. Uneori, aceste goluri de circuit pot scânteia, rezultând un miros de arsură și un pericol de incendiu. Dacă acesta este cazul, opriți luminile și contactați imediat un electrician pentru a evalua în continuare problema.

4. Decolorare

Un semn vizual pe care ar trebui să-l înlocuiți corpul de iluminat este decolorarea (de obicei un aspect maroniu) a interiorului său. Acest lucru se datorează excesului de căldură blocat în baldachin, care se ridică în sus și arde în esență carcasa și deteriorează firele, conductorii și izolația conductorului. Când se întâmplă acest lucru, este timpul să apelați un electrician, deoarece deseori conductoarele și cablurile trebuie tăiate și înlocuite.

De ce ar trebui să alegeți întotdeauna LED

Becurile LED rezistă mult mai mult decât becurile cu incandescență și sunt și mai sigure. Unele estimări ridică durata de viață a unei model de lustră LED la 60.000 de ore, ceea ce se ridică la aproape șapte ani de funcționare continuă. Ele consumă cu până la 90% mai puțină energie decât becurile cu incandescență, ceea ce poate face o diferență uriașă în facturile dvs. de energie. Și, deoarece nu au filament, nu se încălzesc excesiv și funcționează bine la temperaturi extrem de calde și reci.