4 sfaturi pentru a alege un uscător de păr potrivit

Daniel Dimache -

4 sfaturi pentru a alege un uscător de păr potrivit

 

Vă întrebați cum să alegeți un uscător de păr? Ori de câte ori vine vorba de cumpărarea de uscătoare de păr, este întotdeauna mai bine să cumpărați un dispozitiv de calitate adecvată care este potrivit pentru tipul dvs. de păr, care poate face o diferență considerabilă. Va fi mai puțin probabil să ajungeți să aveți părul deteriorat și ars dacă folosiți uscătorul de păr adecvat.

 

Atunci când căutați un uscător de păr, acordați atenție materialului din care este construit, greutății, puterii și oricăror caracteristici suplimentare care pot ajuta la uscarea mai simplă a părului. Iată câteva sugestii care vă ajută în alegerea unui uscător de păr.

Alegeți turmalina ionică pentru părul gros și creț

Încărcăturile negative ale uscătoarelor de păr ionice sau cu turmalină ajută la evitarea picăturilor de apă pe șuvițe, permițând o uscare rapidă. În consecință, alte uscătoare nu funcționează eficient pe părul gros și ondulat; vă face părul aspru în timpul uscării.

 

Optați pentru un uscător cu turmalină, dacă aveți părul ondulat și gros, pentru cele mai excelente rezultate. Cele mai multe dintre uscătoarele de păr ionice și cu turmalină sunt fabricate din material de porțelan. Un uscător cu turmalină va costa aproape sigur mai mult decât un uscător ionic. Dacă aveți părul creț sau gros, totuși, ar putea fi o achiziție care merită.

 

Cei care simt dificultăți în uscarea părului cu uscătorul vor beneficia de un uscător cu turmalină sau ionic. Încercați să evitați un uscător de păr ionic dacă aveți părul fin sau subțire. Acestea nu sunt la fel de eficiente ca alte uscătoare de păr, în ceea ce privește creșterea volumului.

Folosiți uscătoare de păr din ceramică sau porțelan pentru părul uscat

Dacă părul dvs. este uscat sau delicat, este o opțiune excelentă să alegeți un uscător de păr din porțelan sau ceramică. Uscătoarele de păr cu carcasă din plastic sau metal acoperită cu ceramică sau porțelan produc o căldură mai puțin dăunătoare și mai constantă, ceea ce le face cea mai bună alegere pentru părul uscat sau mătăsos, care absoarbe apa eficient și rapid.

 

Dacă nu sunteți sigur de tipul de uscător de păr pe care să îl cumpărați, uscătorul de păr din porțelan sau ceramică este potrivit pentru toate tipurile de păr. De asemenea, în uscătoarele de porțelan sau ceramică se folosesc ioni negativi pentru a preveni încrețirea și a accelera uscarea. Tehnologia cu infraroșu este folosită în majoritatea uscătoarelor de păr din porțelan sau ceramică. Adică, și acestea folosesc unde de energie maximă pentru a pătrunde în păr și a ajuta la uscarea corectă a părului din interior.

Când să folosiți un uscător de păr din titan

Căldura de la un uscător de păr din titan este consistentă și echilibrată. Cu toate acestea, nu este o opțiune excelentă pentru părul delicat sau care se rupe ușor, deoarece se încinge foarte tare. Pe de altă parte, un uscător de păr din titan va reduce uscarea părului dacă aveți părul gros sau lung. Deoarece titanul este mai ușor decât porțelanul sau ceramica, uscătorul este frecvent portabil.

Alegeți un uscător de păr de minim 1500 de wați

Puterea unui uscător de păr este o măsură a cât de repede și de tare funcționează motorul. Uscătoarele care consumă mai puțini wați sunt, de obicei, mai puțin costisitoare, așa că este mai bine să înlocuiți uscătoarele de păr cu putere mică cu un uscător cu putere mare. Uscătoarele de păr cu putere mare sunt excelente pentru a usca părul gros și ondulat într-o perioadă scurtă de timp.

 

Dacă folosiți un uscător de păr pentru uz personal, atunci un uscător cu o putere de 1500 de wați este o opțiune bună. Dacă părul dvs. este gros și greu, atunci uscătorul cu putere mică nu face decât să vă irosească timpul și banii. Pentru un astfel de păr, folosiți un uscător cu 1800-2000 wați.

 

Experții în frumusețe folosesc de cele mai multe ori uscătoare de păr de mare putere pentru a vă coafa părul. Dar, folosind acasă un uscător de mare putere, obțineți un păr mătăsos și neted, fără a mai fi nevoie să apelați la saloane de înfrumusețare.