Gazeta de Prahova

Evenimentul anului la Muzeul de Artă Ploieşti

Life

Daniel Dimache

Joi, 3 mai 2018, la ora 18.00, va avea loc la Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” din Ploieşti, B-dul Independenţei nr.1, vernisajul expoziției de pictură, desen, obiect și sculptură „La întretăierea lumilor” – Ștefan Râmniceanu. Cel mai nou proiect al artistului este o expoziție dedicată Anului Centenar românesc și integrează cultura acestor locuri atât în spațiul european, cât mai ales în cel mondial al cunoașterii. Manifestarea constituie evenimentul anului 2018, la Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”.

Născut în 1954, în Ploieşti, Ştefan Râmniceanu a urmat cursurile Liceului de Artă din oraşul natal şi a studiat la Institutul de arte plastice Nicolae Grigorescu din Bucureşti pe care l-a absolvit in 1979, debutând în galeriile Atelier 35 şi Orizont, în contextul generaţiei ‘80.
Stabilit în Franta după 1990, obţinând în 1992 o bursă a statului francez şi atelier în Cite Internationale des Arts la Paris, Ştefan Râmniceanu a expus cu succes în galerii importante din Franţa, Belgia, Grecia, abordând, în final, şi lumea orientului în expoziţiile remarcabile de la Istanbul. Lucrările artistului Ştefan Râmniceanu se află în colecţii private pe toate continentele şi în colecţii publice.

Din 2015, artistul este cetăţean de onoare al Ploieştiului.

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline