Sâmbătă Noaptea Muzeelor – Muzeul Judeţean de Artă

Daniel Dimache -

Sâmbătă Noaptea Muzeelor – Muzeul Judeţean de Artă

  Muzeului Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” îşi invită publicul pentru a celebra Noaptea Muzeelor, această sărbătoare europeană! Programul este de sâmbătă 19 mai 2018, începând cu ora 18.30 şi până la ora 0.30.

Va fi vizionată expoziția de pictură, desen, obiect și sculptură „La întretăierea lumilor“ a artistului plastic Ștefan Râmniceanu. O expoziție de excepție, ce racordează arta românească la spiritul european al ultimului secol.

Publicitate

De la ora 19,30: Muzica Nopții – program muzical susținut de elevi ai Colegiului de Artă „Carmen Sylva“, de la clasele profesorilor: Tereza Sandu, Mariana Cojanu, Oana Bârlog, Geanina Botnariuc, Mădălina Dumitru, Iulian Anghel și Ciprian Matei.
În program vor fi interpretate lucrări de: Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Luigi Boccherini și Jules Massenet.

 

Istoricul manifestării „Noaptea muzeelor”

Muzeele au în fiecare primăvară, o întâlnire privilegiată cu publicul!
Lansată în 1999, în Franţa, ca „Primăvara muzeelor“, la iniţiativa Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa, această întâlnire propune tuturor muzeelor participante deschiderea porţilor, gratuit, pentru toţi vizitatorii, în acea zi, la aceeaşi oră!
Muzeul de Artă Ploieşti a fost, alături de Muzeul Satului din Bucureşti, prezent încă de la prima ediţie a evenimentului.

În 2005, ora de deschiderea a muzeelor a fost deplasată spre seară, cu intenţia de a atrage, în număr cât mai mare, publicul tânăr. Proiectul a devenit astfel „Noaptea muzeelor“, câştigând de la an la an prestigiu şi susţinere. În urmă cu opt ani manifestarea a intrat sub înaltul patronaj al Consiliului Europei, iar de cinci ani se află sub egida UNESCO.



Swisso
Swisso

Noul târg de carte se va desfășura în perioada 21 ianuarie – 5 aprilie 2024 in perimetrul rotondei bibliotecii județene…

Publicată de Ionescu Gelu Nicolae pe Miercuri, 17 ianuarie 2024