Gazeta de Prahova

Stagiunea Estivală a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploiești

Life, Știri

Daniel Dimache

Stagiunea Estivală a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploiești se va desfășura în perioada 11 august – 2 septembrie 2018 și va cuprinde atât concerte simfonice și de muzică populară, cât și un festival de jazz.

          Astfel, sâmbătă, 11 august de la ora 20.00 va avea loc, pe Esplanada Palatului Culturii, un Concert simfonic susținut de orchestra noastră simfonică. A doua zi, duminică, de la aceeași oră și în același loc, Orchestra Populară “Flacăra Prahovei” va susține un Concert folcloric.

          Weekend-ul următor (17 – 19 august) este rezervat JAZZ-ului! Prima ediție “JAZZ ON THE ROOFTOP” by Ploiesti JAZZ Festival, se va desfășura pe terasa clădirii de sticlă situată vis-a-vis de Catedrala Sf. Ioan Botezătorul. În fiecare seară vă așteptăm la jazz și cocktail party! Vineri 17 august și sâmbătă 18 august începând cu ora 20.30 veți avea parte de două concerte pe seară, iar duminică, 19 august, de la ora 20.00 este programat concertul de închidere. Trupe și nume grele ale jazz-ului formează line-up-ul festivalului: Ploiești Jazz Trio (Sorin Zlat -pian, Răzvan Cojanu – contrabas și Laurențiu Ștefan – tobe) și Nadia Trohin – voce, Ana Maria Galea trio (Ciprian Parghel – bas, Daniel Csikos – pian, Ana Maria Galea – voce feat Vaughn Roberts – trompetă), U4Music (Roberto Pistoleri – tobe, Paolo Profetti – sax, Albert Tajti – pian și RC – bas) precum și Trupa ZOOM – Lăcrămioara Bradoschi (voce), Răzvan Encuna (voce), Zefir Brezeanu (sax), Lucian Duță (vioară), Cristian Duca (pian), Dan Lung (chitară), Andrei Frîncu (bas), Relu Despa (percuție) și Leonard Stoica (tobe).

          Vineri, 24 august, de la ora 18.00, Orchestra populară “Flacăra Prahovei” va susține un Concert Extraordinar pe Esplanada Palatului Culturii, în deschiderea Festivalului “Prahova iubește Basarabia” organizat de Consiliul Județean și Centrul Județean de Cultură Prahova.

          Un weekend mai târziu, muzica populară revine pe Esplanada Palatului Culturii printr-un nou Concert Folcloric alături de “Flacăra Prahovei”, pe 1 septembrie de la ora 20.00.

          Stagiunea Estivală 2018 a Filarmonicii “Paul Constantinescu” se va încheia duminică, 2 septembrie – ora 20.00, când vă așteptăm în centrul Ploieștiului pe aceeași Esplanadă a Palatului Culturii, la un Concert susținut de orchestra simfonică.

          Cu excepția Festivalului “Jazz on the Rooftop”, ale cărui bilete sunt disponibile pe www.filarmonicaploiesti.eu și la Casa de Bilete a Filarmonicii, accesul la toate celelalte evenimente este liber.

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline