5 angajaţi de la Trezoreria Ploieşti, depistaţi cu noul coronavirus

Daniel Dimache -

5 angajaţi de la Trezoreria Ploieşti, depistaţi cu noul coronavirus

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 2195 de persoane. Dintre acestea, 246 au fost declarate vindecate și externate, iar 93 au decedat. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 61 de noi cazuri Covid în judeţ.

Conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, ultimele decese asociate COVID-19 au fost în registrate în rândul a trei persoane de sex masculin, cu vârste de 63, 69 și 74 de ani, și a două persoane de sex feminin, cu vârstele de 58 și 82 de ani. Toate cele cinci prezentau comorbidități.

Dintre persoanele nou confirmate cu SARS-CoV-2, cinci sunt angajați în cadrul unui serviciu al unei instituții publice de pe raza județului Prahova (n.n. este vorba despre Trezoreria Municipilui Ploieşti). În urma celor constatate s-a dispus identificarea și testarea contacților direcți, precum și carantinarea acestora, iar unitatea respectivă va fi dezinfectată. 

Numărul total de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 14688.

 

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 26 de pacienți, dintre care 14 sunt ventilați.

          De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unormăsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 120 de decizii de izolare și 1100 de decizii de carantină.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța public și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost effectuate verificări la 1015 persoane dintre cele care au decizii decarantinăsau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 272 de persoane, 239 de auto au fost oprite în traffic în vederea controalelor specific contextului și 71 de societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 96 de sancțiuni (27 în baza Legii 61/1991 în context Covid-19,68 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților LG 55/2020 și una pentru nerespectarea măsurile de diminuare a impactului riscurilor, conform Legii 55/2020).

Valoarea totală a amenzilor a fost de 16000 lei.

De asemenea, a fost deschis și un dosar de cercetare penală în cadrul căruia este anchetată o persoană pentru încălcarea prevederilor articolului 352 CP privind zădărnicirea combaterii bolilor.

 

Documentele oficiale emise la nivel național în contextual pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea „Hotărâri și legislație”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în material prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al BolilorTransmisibile din cadrul InstitutuluiNațional de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuițisă se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 Instituția Prefectului – Județul Prahova

04 august 2020