5 binefaceri nebanuite ale muzicii

Redactia -

5 binefaceri nebanuite ale muzicii

Ori de cate ori avem nevoie de cateva momente de relaxare, apelam la muzica. Pentru ca muzica calmeaza sufletul si nu numai. Ea reprezinta o sursa de placere si de motivatie si este cel mai bun aliat al nostru atunci cand suntem cu moralul la pamant, sau cand suntem fericiti. Muzica are impact direct asupra moralului si sanatatii!

 1. Muzica ne ajuta sa uitam de stres

Daca adesea esti suparata sau nervoasa, preferi sa te retragi in camera ta si sa dai drumul la muzica? Foarte bine, pentru ca a fost demostrat stiintific ca muzica ne ajuta sa reducem stresul. Nu stii ce muzica sa alegi pentru a scapa rapid de anxietate, poti incerca lista alcatuita in 2016 de cercetatorii britanici:

 1. « Electra» Airstream
 2. « Mellomaniac (Chill Out Mix) » DJ Shah
 3. « Watermark» Enya
 4. « Strawberry Swing» Coldplay
 5. « Please Don’t Go» Barcelona
 6. « Pure Shores» All Saints
 7. « Someone Like You » Adele
 8. « Canzonetta Sull’aria» Mozart
 9. « We Can Fly» Rue du Soleil (Café Del Mar)
 10. « Weightless» Marconi Union
 1. Muzica antreneaza memoria

Daca asculti muzica preferata nu vei reusi doar sa te simti mai bine, ba chiar sa iti imbunatatesti starea de sanatate. Au fost efectuate studii care au demonstrat ca elevii care au ascultat muzica in timp ce invatau au obtinut rezultate mai bune. Muzica ne ajuta sa retinem mai usor informatiile.

Muzica nu trebuie sa fie data la volum maxim, ci trebuie sa fie in surdina, pentru a stimula creativitatea. Daca este prea mult zgomot, gandirea creativa va avea de suferit, creierul nostru fiind obligat sa lupte pentru a trata eficient informatia.

 1. Muzica ne ajuta sa dormim mai bine

Foarte multe persoane obisnuiesc sa doarma mai putin de 6 ore, nepermitand astfel somnului sa isi indeplineasca functia reparatoare asupra organismului. De asemenea, anumite persoane sufera din cauza tulburarilor de somn. Acestea aleg sa isi rezolve problemele legate de somn apeland la alte metode, fara a se gandi ca pot sa adoarma pur si simplu ascultand muzica.

In aceasta situatie, specialistii recomanda ascultarea muzicilor lejere, chiar anumite melodii compuse special pentru a favoriza inducerea somnului. Dincolo de recomandarile medicilor, iti poti alcatui singura un playlist cu muzica preferata, chiar te poate ajuta sa te relaxezi sau sa adormi.

 1. Muzica ne motiveaza

Exista un motiv intemeiat pentru care instructorul de fitness mareste volumul muzicii, inainte de a te face sa „suferi”. Studiile au confirmat ca muzica este necesara in timpul sesiunilor de fitness pentru ca este motivanta si ajuta la imbunatatirea performantei.

 1. Muzica creste productivitatea

Nu-i asa ca te concentrezi mai bine daca iti pui castile si asculti muzica preferata, atunci cand esti la munca? Potrivit unui studiu recent al Universitatii din Miami, persoanele care asculta muzica in timpul serviciului, se pot concentra mai bine pentru a finaliza mai rapid sarcinile care le-au fost repartizate. De asemenea, cei care asculta muzica s-au dovedit a fi mai creativi si mai productivi.

Din pacate, nu orice stil de muzica creste productivitatea. Ar trebui chiar sa evitam muzica pop, daca te face sa fii atenta la cuvinte, pentru ca te poate deconcentra. Daca vrei sa lucrezi rapid si eficient, poti alege muzica de ambianta sau clasica.

Articol oferit de Woman2Woman.ro.