5 cadre medicale, inclusiv un medic, de la Spitalul Judeţean – infectate cu nouul coronavirus

Daniel Dimache -

5 cadre medicale, inclusiv un medic, de la Spitalul Judeţean – infectate cu nouul coronavirus

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 587 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 24 au decedat, iar 133 au fost declarate vindicate și externate.    

Totodată, la cerere, în ultimele 24 de ore, au mai fost externați 11 pacienți.

Conform DSP Prahova, în rândul persoanelor nou confirmate cu virusul SARS-CoV-2 se regăsesc și cinci cadre medicale (un medic, trei asistente, o infirmieră) de la o secție a Spitalului Județean de Urgență Ploiești. A fost demarată o anchetă epidemiologică. Conducerea unității medicale și reprezentanții DSP Prahova vor decide, pe parcursul zilei, modul în care se va derula activitatea aici în perioada următoare.

În secțiile de Terapie Intensivă din județ, destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, sunt internate 12 persoane (nouă sunt ventilatemecanic).

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Pe parcursul zilei de 05 iulie, au fost effectuate verificări la 580 de personae dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, alte 196 au fost legitimate, iar 129 de șoferi au fost opriți în traffic în vederea efecturării controalelor specific acestui context. Au mai fost verificate și 39 de societăți comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 110 sancțiuni, în valoare de 30975 de lei.

 

Documentele oficiale emise la nivel național în contextual pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea Hotărâri și egislație.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în material prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

06 IULIE 2020

 

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate în judeţul Prahova 18 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 3 decese.

Vă putem oferi câteva detalii, din informaţii pe surse:

Deces 1 – bărbat, 64 de ani, internat pe 4 iulie, decedat pe 5 iulie, avea HTA, diabet zaharat tip II, AVC sechelar, boală cardiacă ischemică,

Deces 2 – femeie, 69 de ani (din Căminul de bătrâni de la Izvoarele), internată pe 26 iunie, decedată pe 5 iulie, avea Parkinson, Alzheimer, cardiopatie ischemică,

Deces 3 – femeie, 67 de ani, internată pe 3 iulie, deccedată pe 5 iulie, avea miastenia gravis.