5 mituri legate de alegerea saltelei potrivite

Daniel Dimache -

5 mituri legate de alegerea saltelei potrivite

 

Cumpărarea unei saltele noi seamănă mult cu achiziționarea unei asigurări auto. Compararea caracteristicilor și prețurilor de la brand la brand este dificilă, deoarece există atât de multe variabile. Cu arcuri sau latex, organică sau naturală – combinațiile dintre ceea ce este în interiorul saltelei dvs. sunt nesfârșite. Și pentru că cumpărarea unei saltele noi nu este o achiziție frecventă (Slavă Domnului!), curba de învățare va fi întotdeauna dureroasă.

 

Sortarea prin dezordinea de informații din industria saltelelor și alegerea a ceea ce contează pentru dvs. – un somn minunat – vă va ajuta să faceți o achiziție în cunoștință de cauză. Înainte de a vizita un magazin de saltele, înarmați-vă cu bun-simț și aflați diferența dintre mit și adevăr.

Trebuie să vă înlocuiți salteaua la fiecare 8 ani

Specialiștii recomandă înlocuirea saltelei la fiecare 7-10 ani, în funcție de confort și suport. Adevărul este că viața unei saltele variază foarte mult, ceea ce depinde de modul în care aveți grijă de ea, de modul în care dormiți pe ea și de cât de des o rotiți.

 

Gândiți-vă la salteaua dvs. ca la un echipament de performanță pentru somn. La fel cum o pereche bună de adidași de alergare vă poate ajuta să alergați mai repede și să preveniți accidentările, o saltea cu susținere vă poate oferi un somn mai bun și mai sănătos. Veți ști când este timpul să faceți cumpărături pentru o nouă saltea, pe baza modului în care vă simțiți când vă treziți.

O saltea fermă este cea mai bună saltea pentru spatele dvs.

Pentru a reduce la minimum durerea și disconfortul și pentru a vă ajuta corpul să se relaxeze în timpul somnului regenerativ și vindecător, aveți nevoie de o saltea care să se conformeze pozițiilor preferate de dormit, susținând în același timp toate zonele corpului. În general, saltelele se împart în trei categorii.

 

  • Saltelele moi tind să se conformeze formei dvs., dar nu reușesc să ofere suport uniform pe întregul corp.
  • Saltelele cu fermitate medie au tendința de a oferi în egală măsură confort și susținere și de a atenua punctele de presiune la majoritatea oamenilor.
  • Saltelele foarte ferme oferă un suport bun, dar puțin confort (dacă există), ceea ce poate duce la puncte de presiune.

 

Dacă aveți probleme cu spatele sau articulațiile, o saltea ortopedică este ideală. Există o varietate de saltele Previ superortopedice, printre beneficiile acestora numărându-se îmbunătățirea posibilității coloanei vertebrale și a articulațiilor de a se odihni într-un mod natural, fără stres și tensiune musculară.

Noua saltea ar trebui să se simtă perfect de prima dată când dormiți pe ea

Majoritatea oamenilor au nevoie de cel puțin o lună pentru a-și regla corpul pe o nouă suprafață de dormit. Având în vedere cât timp petrecem în pat într-o perioadă de 24 de ore, nu este de mirare că mușchii și articulațiile noastre își amintesc cum să găsim cel mai confortabil loc de pe saltea. Asta înseamnă că ar trebui să cumpărați doar de la un comerciant cu saltele care oferă o garanție de confort? Nu neaparat. Dacă v-ați făcut cercetările și ați petrecut timp testând o varietate de saltele, achiziționarea saltelei dvs. ar trebui să fie o progresie naturală a acelor activități.

O saltea ar trebui să fie răsturnată la fiecare câteva luni, pentru a o menține în stare bună

Majoritatea saltelelor de astăzi sunt realizate pe o singură față, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să fie răsturnate niciodată. Deci, cum vă puteți asigura utilizarea maximă a saltelei și reduce impresiile lăsate de corp?

 

Dormiți într-o varietate de poziții și locuri pe saltea, astfel încât întreaga suprafață să se comprime uniform. Rotiți salteaua lunar în primele 6 luni și trimestrial după aceea.

Trebuie să cumpărați o saltea cu cea mai lungă garanție posibilă

Garanțiile saltelei nu se referă la speranța de viață a achiziției dvs. Garanția acoperă manopera și materialele și, la fel ca multe produse utilizate cu o regularitate extremă, veți observa că uzura apare înainte de a ajunge la sfârșitul garanției.

 

Când cumpărați o saltea nouă, citiți cu atenție garanția, chiar dacă există foarte puține diferențe între termenii și condițiile garanțiilor de la producător la producător. Este bine de reținut că costurile de transport (către și de la fabrică) nu sunt de obicei acoperite în cazul reparării sau înlocuirii. De asemenea, nu este emisă o nouă garanție în mod normal la înlocuirea saltelei.