5 modele de oglinzi de baie care se potrivesc în orice casă

Redactia -

5 modele de oglinzi de baie care se potrivesc în orice casă

Ce fel de oglinzi ar trebui să meargă în baie? Este o cameră umedă care generează mult abur, așa că atunci când alegi o oglindă pentru baie, ar trebui să ții cont de acest lucru. Este, de asemenea, o cameră în care te vei mișca destul de mult, așa că o oglindă de baie ar trebui să fie suficient de solidă pentru a rezista mișcărilor care au loc în jurul ei.

În sfârșit, baia ta este un loc de relaxare și liniște, așa că oglinda ar trebui să aibă stil și eleganță și să aducă o notă de finisare frumoasă spațiului.

Oglinzi pentru baie rezistente la umezeală

O oglindă potrivită ar trebui să fie din sticlă temperată. Tratamentul chimic pe care îl suferă sticla temperată o face rezistentă la schimbările bruște de temperatură, ceea ce este tipic într-o baie, cum ar fi atunci când stai în cadă în apă fierbinte sau pornești dușul într-o zi rece.

La fel ca sticla obișnuită, sticla temperată se va aburi când este mult abur, dar poți preveni acest lucru curățând-o în mod regulat cu un amestec de apă și oțet. Când speli oglinda din sticlă temperată cu această soluție, aceasta ar trebui să rămână relativ liberă de acel abur enervant care te împiedică să te uiți în oglindă când ieși de la duș.

Pentru a evita tot aburul, poți opta pentru un ventilator pentru baie.

Ce oglinzi de baie sunt la modă acum?

Oglinzile contemporane acoperă o gamă de stiluri diferite, de la minimalist la maximalist și toate celelalte. Totul pentru a se potrivi cu mobilierul de baie pentru care ai optat. Ce oglindă să alegi, desigur, depinde de gustul tău, dar iată câteva exemple de oglinzi pentru baie pentru a te ajuta să începi:

#1. Oglinzi pentru baie cu lumini

A avea o oglindă cu lumini încorporate – fie mici becuri montate, fie iluminate din spate cu lumini LED – este o modalitate excelentă de a concentra lumina în locul potrivit atunci când utilizezi oglinda.

De asemenea, luminile din oglindă vor avea tendința de a fi puțin mai puțin luminoase și mai puțin impunătoare decât iluminatul de deasupra, așa că te ajută, de asemenea, să creezi iluminare estompată pentru o experiență mai intimă.

Când ai multă lumină naturală în cameră, o lumină pentru oglindă de baie va ajuta la crearea unei ambianțe blânde. Dar poate o oglindă cu LED să lumineze o întreagă baie? Nu de una singură, în general, dar cu siguranță aduce o notă suplimentară plăcută.

#2. Oglinzi pentru baie decorative

Oglinzile decorative pot fi folosite în băi? Absolut, atâta timp cât sunt fabricate din sticlă temperată – și, dacă nu, ar trebui să te gândești la înlocuirea sticlei.

O oglindă decorativă în baie este o modalitate extrem de eficientă de a stabili o temă de design interior în cameră. Chestia este că băile tind să fie lipsite de picturi și alte tipuri de lucrări de artă, deoarece proprietarii de case nu doresc ca acestea să fie deteriorate de umiditate. Așadar, o oglindă ornată este o modalitate excelentă de a umple spațiul anost din baie.

#3. Oglinzi dreptunghiulare pentru baie

Ce formă de oglindă este bună pentru o baie? Probabil că cea mai bună formă de oglindă este cea dreptunghiulară.

Oglinzile dreptunghiulare sunt atât de versatile. Se pot așeza confortabil deasupra chiuvetei tale, se pot așeza pe peretele cu fața la partea principală a băii pentru a crea o senzație de adâncime nesfârșită și pot fi agățate în stil portret sau pe orizontală.

Dacă vrei beneficiile unei oglinzi dreptunghiulare, dar și aspectul delicat al unei oglinzi rotunde, alege o oglindă dreptunghiulară cu margini rotunde pentru a oferi spațiului acel vibe scandinav relaxat.

#4. Oglinzi rotunde pentru baie

Dacă nu dorești o oglindă dreptunghiulară, oglinzile circulare pentru baie sunt cu siguranță o opțiune foarte elegantă. Dar oglinzile rotunde sunt bune pentru băi? Cu siguranță — pentru tipul potrivit de spațiu.

Pentru o baie mare, o oglindă circulară gigantică poate arăta cu adevărat de impact. Dacă ai o baie mai mică, ai în vedere că o oglindă mare rotundă de baie poate arăta puțin impunătoare, așa că asigură-te că achiziționezi dimensiunea potrivită sau încearcă o opțiune ovală care îți va oferi stil fără a domina camera.

#5. Oglinzi cu ramă

Majoritatea oglinzilor moderne de baie tind să fie fără rame sau să aibă rame foarte înguste. Asta pentru că oglinda de baie fără ramă tinde să se integreze mai ușor în spațiu și există o tendință spre minimalist în designul modern. Cu toate acestea, o oglindă înrămată poate ajuta să aducă un sentiment de farmec atemporal spațiului tău de baie.

Oglinzile cu rame aurite vor oferi spațiului tău un sentiment de opulență și grandoare, în timp ce o oglindă cu cadru din lemn va face baia să se simtă mai rustică și conectată la natură. Pentru o senzație mai modernă, poți alege o oglindă cu un cadru metalic, deși reține că este mai probabil ca aceasta să se demodeze rapid.