5 sfaturi pentru îngrijirea și curățarea mobilierului din piele

Vlad Preda -

5 sfaturi pentru îngrijirea și curățarea mobilierului din piele

Cu atât de multe opțiuni pe piață, poate fi dificil să alegeți între tapițeria din țesătură și cea din piele pentru diferitele piese de mobilier – cum ar fi canapele și fotolii – din casa dvs. 

Dacă vă gândiți la piele, veți descoperi multe motive pentru a o adora. Mobilierul din piele este atemporal, în parte pentru că poate rezista mulți ani dacă este bine făcut și îngrijit; rezistibilitatea și variația aspectului îl fac o alegere de top pentru mulți proprietari.

Mobilierul din piele nu este greu de îngrijit, dar necesită anumite cunoștințe specifice pentru a-i păstra aspectul ca nou, cât mai mult timp. Urmați sfaturile noastre de îngrijire a pielii și aflați diferențele dintre îngrijirea tapițeriei din piele și celei din țesături; deși îngrijirea mobilierului din piele necesită o anumită atenție, cu siguranță merită o atenție suplimentară pe termen lung!

Beneficiile mobilierului din piele

  • Valoare: mobilierul din piele este adesea cumpărat pentru o viață întreagă. Deoarece pielea este un produs natural, îmbătrânirea îi scoate în evidență patina naturală, făcând-o și mai frumoasă în timp. Și pentru că tinde să reziste mult mai mult decât țesăturile, o canapea sau un set de fotolii sunt o achiziție care reprezintă o investiție excelentă.
  • Durabilitate: mobilierul din piele este la fel de sigur ca orice alt mobilier din casă, atâta timp cât animalele de companie nu îl deteriorează. Dacă aveți câini sau pisici care vă mestecă sau vă zgârie mobilierul, dar preferați totuși mobilierul din piele, selectați o piele finisată care are un finisaj suplimentar aplicat (vă recomandăm acest lucru chiar dacă nu aveți animale de companie pentru o ușurință suplimentară de curățare).
  • Temperatură confortabilă: spre deosebire de pielea auto (care este foarte afectată de temperatura exterioară), mobilierul din piele de interior se încălzește de la căldura corpului în timpul iernii. Deoarece este naturală și poate „respira”, pielea rămâne, de asemenea, răcoroasă vara. 

Căldură și lumină

Căldura excesivă va usca pielea în timp, așa că asigurați-vă că așezați mobilierul din piele departe de orice sursă directă de căldură din casa dvs. Mobilierul din piele ar trebui, de asemenea, să fie protejat de lumina directă a soarelui, deoarece razele soarelui îi vor estompa culoarea.

Praf

Îndepărtați praful de pe fotolii din piele curățându-l regulat cu o cârpă ușor umedă. Asigurați-vă că nu înmuiați cârpa, deoarece apa excesivă va deteriora pielea.

Pete

Folosiți o cârpă uscată pentru a șterge orice se varsă pe piele și apoi lăsați-o să se usuce la aer.

Pielea este ușor de îngrijit. Pentru a curăța, folosiți un balsam special la fiecare 6-12 luni și ștergeți scurgerile pe măsură ce apar cu o cârpă curată. Evitați utilizarea unor produse de curățare normale, cum ar fi săpunuri, detergenți, solvenți etc. Vedeți mai multe detalii mai jos.

Produse de curățat

Pentru a vă curăța piesele din piele, cum ar fi canapele sau fotolii utilizați pur și simplu un balsam la fiecare 6-12 luni și ștergeți petele pe măsură ce apar.

Evitați să folosiți produse de curățare normale, cum ar fi săpunuri, detergenți, solvenți etc.

Folosiți produse de curățat și creme create special pentru mobilierul din piele, pentru a vă menține piesele moi și suple și pentru a crește rezistența la pete. Produsele de îngrijire a pielii sunt disponibile în magazinele de îmbunătățiri la domiciliu sau online. 

Sfaturi pentru curățarea mobilierului din piele

Majoritatea mobilierului (și îmbrăcămintei) din piele de astăzi sunt finisate, ceea ce le face destul de simplu să fie curățate. Dacă nu sunteți sigur dacă pielea este finisată, zgâriați ușor materialul cu unghia într-o zonă discretă. Dacă lasă o urmă, luați în considerare angajarea unui expert în curățarea pielii pentru a se ocupa de aceasta. Dacă nu există niciun semn, nu ezitați să curățați suprafața folosind aceste sfaturi:

  • Încercați întotdeauna orice metodă de curățare într-o zonă ascunsă mai întâi, pentru a determina cum va afecta materialul.
  • Pentru pete și scurgeri minore, ștergeți imediat orice exces de lichid cu o cârpă sau burete curat, uscat, absorbant. Dacă este necesar, utilizați o cârpă moale ușor umezită, cu apă călduță curată și lăsați-o să se usuce în mod natural. Dacă se folosește apă, curățați întreaga zonă în care s-a produs pata.
  • Nu utilizați solvenți de curățare, de lustruire a mobilierului, uleiuri, lacuri, detergenți abrazivi sau cu amoniac.
  • Pentru petele de unt, ulei sau grăsime, ștergeți excesul cu o cârpă uscată curată, apoi lăsați locul în pace. Pata ar trebui să se disipeze în piele după o perioadă scurtă de timp. Puteți încerca, de asemenea, să o stropiți cu bicarbonat de sodiu sau amidon de porumb, lăsându-l să stea peste noapte, apoi ștergând sau aspirând. Dacă acest lucru nu funcționează, încercați să frecați puțin alcool, dar foarte cumpătat! Aplicați un produs de curățare / balsam pentru piele după îndepărtarea petei.
  • Dacă pata persistă, vă recomandăm să apelați la un specialist profesionist în piele, pentru a evita orice potențială deteriorare a pielii în sine.
  • Pentru zgârieturi minore sau ușoare la suprafață, utilizați o cârpă sau degete curate pentru a lustrui ușor zgârieturile. Dacă este necesar, umeziți ușor cu apă distilată pentru a ascunde micile zgârieturi.