5 sfaturi utile pentru alegerea măsuței de cafea

Daniel Dimache - Life

5 sfaturi utile pentru alegerea măsuței de cafea

În amenajarea unui living vei lua întotdeauna în considerare și o măsuță de cafea, pe care să o asortezi cât mai bine cu decorul tău. Chiar dacă măsuța de cafea pentru living nu reprezintă un element central într-o încăpere, așa cum este colțarul sau canapeaua, aceasta este indispensabilă, deoarece poate aduce o notă de inedit în decor și, bineînțeles, este o piesă de mobilier foarte utilă.

Află din rândurile de mai jos care sunt detaliile de care trebuie să ții cont atunci când alegi măsuța de cafea, astfel încât să eviți greșelile decorative.

Alege măsuța de cafea în funcție de dimensiune

Primul lucru de care trebuie să ții cont în alegerea măsuței de cafea este dimensiunea acesteia, care trebuie aleasă în funcție de nevoile tale. Astfel, gândește-te unde vei folosi măsuța de cafea, unde o poți depozita și ce obiecte îți dorești să așezi pe ea.

Nu trebuie să uiți nici de numărul persoanelor care vor folosi măsuța de cafea și, cel mai important, de mărimea camerei în care o vei amplasa. Nu alege niciodată o măsuță de cafea foarte mare dacă dimensiunile camerei nu îți permit acest lucru și încearcă să lași câțiva centimetri liberi în jurul măsuței, pentru a te mișca liber în jurul ei.

Alege măsuța de cafea în funcție de înălțime

Pentru a evita greșelile decorative, înălțimea măsuței de cafea trebuie să fie aleasă în funcție de înălțimea canapelei sau a altor piese de mobilier lângă care este amplasată.

Astfel, înălțimea măsuței de cafea trebuie să fie cu aproximativ 5 cm mai mică decât obiectul de mobilier din apropiere. În caz contrar, nu îți va fi comod să folosești măsuța de cafea atunci când citești sau te uiți la televizor.

Ține cont de funcționalitate

Un alt aspect la care trebuie să te gândești atunci când alegi o măsuță de cafea este funcționalitatea. Mai simplu spus, pentru ce îți va fi utilă o măsuță de cafea?

Vrei să o folosești doar ca suport pentru telecomanda televizorului, câteva reviste și o vază cu flori, sau va juca un rol important atunci când vei avea oaspeți, înlocuind chiar, într-o oarecare măsură, masa de dining? Sau poate ai nevoie de un spațiu de depozitare suplimentar, caz în care un taburet cu capac sau banchetă cu ladă inclusă va înlocui cu succes clasica măsuță de cafea.

Alege o formă potrivită

În mod cert, forma măsuței de cafea pe care o achiziționezi trebuie să îți satisfacă gusturile, însă trebuie să ții cont și de aspectul camerei și de spațiul de care dispui. Pentru a te bucura de o cameră armonioasă, ține cont de dimensiunea si forma canapelei. Astfel, în dreptul unei canapele cu brațele și spătarul rotunjite poți așeza o măsuță rotundă sau ovală, pe când unui colțar cu linii simple, drepte, i se va potrivi mai bine o măsuță dreptunghiulară sau pătrată.

Ține cont de așezarea și întrebuințarea măsuței de cafea

Chiar dacă cel mai frecvent loc în care se poate așeza o măsuță de cafea este spațiul din zona canapelei, există și alte zone unde aceasta îți va fi la fel de utilă. Poți avea nevoie de o măsuță de cafea pe hol, dacă este suficient de spațios. Alătură-i două taburete și vei crea rapid o zonă de conversație perfectă pentru momentele când invitații vor să mai petreacă în compania ta câteva minute în plus. Dacă spațiul îți permite, poți așeza o măsuță de cafea și pe balcon (bineînțeles, cu condiția să fie închis). De asemenea, colțul de relaxare din living sau dormitor trebuie să conțină, pe lângă un fotoliu confortabil, și o măsuță de cafea pentru toate cărțile care așteaptă să le vină rândul la citit.

Ține cont de sfaturile noastre și achiziționează măsuța de cafea care se integrează cel mai bine în decorul tău, ținând cont atât de aspectul estetic, cât și de funcționalitatea sa.