5 tone de fier vechi confiscate şi amendă de 20.000 de lei după o acţiune a poliţiştilor ploieşteni

Redactia -

5 tone de fier vechi confiscate şi amendă de 20.000 de lei după o acţiune a poliţiştilor ploieşteni

La data de 13.09.2017, în jurul orei 16.30, în timp ce desfăşurau activităţi specifice pe strada Mihai Bravu, polițiști din cadrul Biroului Rutier Ploieşti au oprit pentru control un autocamion care efectua un transport de deşeuri din fier, pentru care nu s-ar fi prezentat documente de provenienţă. Ulterior, la faţa locului ar fi sosit o persoană, care ar fi prezentat un aviz de însoţire pentru cantitatea de 6.050 kg deşeuri de fier vechi, emis de o societate comercială. Dat fiind faptul că cele menţionate în avizul de însoţire a mărfii nu ar fi corespuns realităţii, ar fi fost sesizat atât Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cât şi Serviciul de Ordine Publică. Având în vedere aceste aspecte, în aceeași zi, s-a procedat la cântărirea autocamionului încărcat, rezultând o masă totală brută în valoare de 23.820 kg.

În continuarea verificărilor, în cursul zilei de ieri, polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au deplasat la punctul de lucru al societății care ar fi emis avizul de însoţire a deșeurilor feroase, situat în Ploieşti, ocazie cu care s-a stabilit că, inițial, nu ar fi fost întocmite documente legale pentru transportul în cauză, acestea ar fi fost întocmite ulterior opririi în trafic a autocamionului.

Tot ieri s-a procedat la recântărirea mijlocului de transport, stabilindu-se o cantitate de fier transportată de 4.860 kg. S-a dispus măsura sancţionării contravenţionale a societății comerciale, conform Legii nr. 12/1990, cu o amendă de 20.000 de lei, în același timp fiind aplicată şi măsura complementară a confiscării cantităţii de deşeuri din fier, care a fost lăsată în custodie până la valorificare.