500 de amenzi, dintre care 350 pentru viteză, date, într-o singură zi, pe DN1

Redactia -

500 de amenzi, dintre care 350 pentru viteză, date, într-o singură zi, pe DN1

La data de 3 august a.c., polițiștii Serviciului Rutier Prahova au organizat și desfășurat o acțiune pe DN1 pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, dar și pe fondul altor abateri.

Este bine cunoscut faptul că, drumurile naționale sunt cele mai intens circulate, dar și cele mai predispuse la producerea de accidente rutiere.

Pentru asta, polițiștii rutieri prahoveni au intensificat activitățile în aceste zone, tocmai pentru reducerea numărului de evenimente negative cu urmări grave, astfel au fost organizate și desfășurate acțiunii și în zonele limitrofe ale județelor Brașov și Ilfov.

În cadrul acțiunilor, au fost aplicate în total aproximativ 500 de sancțiuni contravenționale, 350 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

 

Valoarea totală a sancțiunilor este de peste 129.000 de lei

 

135 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de către polițiștii Serviciului Rutier Prahova, dintre acestea 80 au fost aplicate conducătorilor auto ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise.

Sancțiuni au mai fost aplicate șoferilor cafe nu au purtat centura de siguranță(14), dar și 33 pentru alte abateri în trafic.

În cadrul activităților, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au reținut 4 permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii rutieri prahoveni în timp ce acționau pe DN1 E60 în localitatea Băicoi au oprit pentru control un autoturism care circula cu viteza de 148 km/h.(+48 km/h).

În urma verificărilor efectuate, conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr în vârstă de 22 de ani din municipiul Câmpina.

Întrucât acesta manifesta un comportament suspect a fost testat cu aparatul drugtest, care a indicat o valoare pozitivă la substanța cannabis, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Polițiștii rutieri atenționează că una dintre soluțiile pentru a reduce numărul de accidente este respectarea limitelor legale de viteza;

-minutele câștigate mergând agresiv se pot pierde la fel de repede dacă în față e traficul blocat sau opriți la benzinărie;

-diferența dintre accident și o călătorie sigură o fac fracțiunile de secundă: atenția șoferului, cât de odihnit este, cât de distras de diversele lucruri din mașină, inclusiv pasagerii;

-folosiți corect luminile de întâlnire și luminile de drum;

-respectati cu strictețe regulile de prioritate, indiferent ca va raportați la alte mașini din trafic sau la pietoni.

-cu cât sunteți mai obosiți, luați anumite medicament sau dacă ați făcut greșeala sa consumați alcool, cu atât timpul de reacție scade și șansele de accident cresc.

Conduceți defensiv, cu prudență, cu atenție, astfel încât să nu vă supuneți inutil unor riscuri rutiere.