500 de tineri au depus CV-uri la târgul de joburi de la UPG

Redactia -

Joi,  9 iunie a.c., incepand cu orele 10 :00, s-a desfasurat cea de-a XIII-a editie a Targului de Job-uri organizat de Universitatea Petrol Gaze din Ploiesti, in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie Prahova si cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Prahova, in Corpul I al UPG Ploiesti.

 

Avand in vedere conditiile concrete de pe piata fortei de munca in perioada actuala  – nevoia stringenta de specialisti in anumite domenii de activitate, pe de o parte si oferta diversificata de absolventi a UPG Ploiesti, pe de alta parte, aceasta actiune a reprezentat o reala oportunitate atat pentru angajatori, cat si pentru cei interesati de identificarea unui loc de munca.

 

Editia din acest an a reunit 42 firme din judetele Prahova, Buzau, Ilfov si din Municipiul  Bucuresti, care au ofertat un numar de 320 locuri de munca in domeniile : petrol si gaze, mecanic, automatizare, domeniul economic si financiar-bancar, constructii, IT, industrie usoara, turism.

CCI Prahova, prezenta in cadrul acestui targ nu numai ca organizator, dar si ca expozant – prin Centru Europe Direct – a organizat impreuna cu firma de recrutare Manpower un workshop – dezbatere privind rolul internshipului .

Totodata, firma K&D London a organizat o sesiune de informare – recrutare in cadrul unui seminar, pe pozitiile specific ofertate.

Din informatiile consemnate de catre firmele participante in cadrul unui chestionar completat la finalul targului, a rezultat ca recrutatorii au colectat peste 500 CV-uri de la aplicanti. De asemenea, firmele au apreciat aceasta editie ca fiind cea mai de amploare si cea mai calitativa din punctul de vedere al organizarii.