54 noi cazuri de Covid şi un deces, bilanţul zilei în Prahova – 3 iulie

Daniel Dimache -

54 noi cazuri de Covid şi un deces, bilanţul zilei în Prahova – 3 iulie

La nivelul județului Prahova, în data de 03 iulie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1405 persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieșit de sub această măsură 230 de persoane și au intrat alte 126. În carantină instituționalizată se mai află 19 cetățeni.

 

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 526 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus.

Dintre acestea, șapte persoane de la un club de fotbal din județ au fost testate pozitiv. De asemenea, în cazul centrului destinat  îngrijirii persoanelor vârstnice, unde a fost identificat un focar, săptămâna trecută, la retestare au fost depistate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2 alte 15 persoane. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns aici la 86.

Un alt focar, cu 16 persoane infectate dintre cele aproape 50 testate, a fost depistat la o fabrică de pe raza județului Prahova. Aceasta a fost închisă pentru o perioadă de 14 zile, urmând ca, în acest interval, să fie realizată dezinfecția spațiului.  

 

De la începutul epidemiei și până în prezent, dintre pacienții confirmați cu noul coronavirus, 17 au decedat, iar 116 au fost declarați vindecați și externați.    

Totodată, în baza Ordinului ministrului Sănătății nr.1137/2020, pe parcursul zilei de 02 iulie, au mai fost externați 13 pacienți asimptomatici sau cu forme ușoare ale bolii COVID-19. Aceștia au obligația să mai stea încă patru zile în izolare la domiciliu. Conform prevederilor Ordinului de ministru, pe durata izolării, monitorizarea stării de sănătate a acestor pacienți se face de către medicul de familie, zilnic, prin telemedicină. Cei care nu sunt înscriși la un medic de familie sunt monitorizați zilnic de către DSP.

 

În secțiile de Terapie Intensivă din județ, destinate îngrijirii bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, sunt internați 14 pacienți (zece sunt ventilați mecanic).

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța public și alte misiuni impuse de contextul actual.

Pe parcursul zilei de 02 iulie, au fost effectuate verificări la 1589 de personae dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu, alte 309 au fost legitimate, iar 206 șoferi au fost opriți în trafic în vederea efecturării controalelor specific acestui context. Au mai fost verificate și opt societăți comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 150 de sancțiuni, în valoare de 73.700 de lei.

 

Documentele oficiale emise la nivel național în contextual pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea Hotărâri și legislație.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în material prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

03 IULIE 2020