6 greșeli pe care le fac oamenii atunci când renovează o bucătărie

Daniel Dimache -

6 greșeli pe care le fac oamenii atunci când renovează o bucătărie

Proiectarea bucătăriei de vis necesită o planificare și o atenție deosebită. De la spațiul de depozitare și fluxul de lucru până la cele mai noi gadgeturi și finisaje de mobilă de bucătărie, există o gamă largă de decizii care trebuie luate înainte de a vă arunca cu capul înainte într-o renovare.

Pentru a vă ajuta să vă asigurați că proiectul dvs. se desfășoară fără probleme, am adunat cele mai frecvente greșeli de proiectare a bucătăriei pe care trebuie să le evitați dacă doriți să economisiți timp, bani și stres.

Nu vă adresați experților

Bucătăria este cea mai complicată – și cea mai scumpă – cameră din casă de amenajat, așa că a plăti pentru un pic de consultanță de specialitate la începutul unui proiect poate elimina stresul din proces și vă poate economisi bani pe mobilă de bucătărie pe termen lung. Chiar dacă aveți deja o idee bună despre ceea ce vă doriți, un designer de bucătării profesionist vă poate ajuta să vă puneți la punct schema și să evitați greșelile costisitoare.

Depășirea bugetului

Bucătăriile sunt scumpe și costurile se pot acumula foarte repede, așa că este important să stabiliți un buget realist și să vă țineți de el. O bună regulă de bază este să nu cheltuiți mai mult de 10% din valoarea casei dvs. pentru renovarea bucătăriei. De asemenea, este înțelept să lăsați 10% din acest buget pentru un fond de rezervă, pentru a vă permite să acoperiți orice cheltuieli neprevăzute. Obținerea unei selecții de oferte de la meseriași recomandați vă va pune într-o poziție de negociere puternică pentru a vă asigura că obțineți cel mai bun preț.

Blocarea căilor de circulație

Atunci când vă proiectați bucătăria ideală, este important să luați în considerare și planul general al proprietății dumneavoastră. Unele bucătării sunt căi de acces către alte încăperi din casă, așa că accesul trebuie să fie o prioritate absolută. Dacă aveți de-a face cu un spațiu îngust, asigurați-vă că mobilă de bucătărie nu împiedică trecerea prin cameră. Unitățile raționalizate și ușile glisante cu buzunare care se încastrează în perete în loc să se deschidă sunt o modalitate excelentă de a face un loc strâmt mai ușor de manevrat.

Încercați să înghesuiți prea multe lucruri în bucătărie

Atunci când vă planificați bucătăria de vis, poate fi tentant să încercați să înghesuți până la ultimul dulap. Dar, înainte de a vă risipi pe o unitate de insulă statement, pe un colțar de bucătărie sau pe un frigider side by side , planificați fluxul de trafic pentru a vă asigura că veți rămâne cu siguranță cu suficient spațiu de manevră. De exemplu, atunci când amplasați unitățile și aparatele opuse una față de cealaltă, lăsați un metru și jumătate de spațiu între ele pentru a permite deschiderea ușilor și trecerea oamenilor.

Nu luați în considerare toate unghiurile

Dacă optați pentru un spațiu deschis, merită să luați în considerare încăperea în ansamblu. Gândiți-vă la combinațiile de culori – de exemplu, dulapurile dvs. vor intra în conflict cu un perete caracteristic din altă parte a camerei? De asemenea, luați în considerare modul în care noua bucătărie va arăta când veți sta pe canapea – vor fi vizibile părțile inferioare ale tipului de mobilă de bucătărie ales și doriți să vedeți accesorii de bucătărie expuse pe rafturi deschise? Un alt aspect de luat în considerare pentru spațiile deschise este zgomotul produs de aparatele electrocasnice, așa că optați pentru modele mai silențioase.

Depășirea ușilor

Deși este tentant să dați prioritate aspectului noii dvs. bucătării, nu uitați să țineți cont de elementele existente în spațiul dvs. Deosebit de important în camerele mai mici, spațiul liber al ușilor – spațiul necesar pentru balansarea unei uși cu balamale – poate avea un mare impact asupra designului bucătăriei dvs. În caz contrar, s-ar putea să vă treziți cu dulapuri care nu pot fi accesate corespunzător sau cu o ușă care se deschide doar pe jumătate. Dacă aveți puțin spațiu, luați în considerare o ușă glisantă care nu necesită spațiu liber.