6 motive pentru a alege un lampadar pentru orice cameră din casa dvs.

Vlad Preda -

6 motive pentru a alege un lampadar pentru orice cameră din casa dvs.

După cum sugerează și numele, un lampadar sau o lampă de podea este un dispozitiv de iluminat înalt, care este plasat pe sol. În mod obișnuit, o lampă de podea variază între 1,5 și 1,7 metri, în funcție de funcționalitatea sa. 

Deoarece lumina este ridicată, aceasta oferă o iluzie de spațiu vertical, ceea ce o face una dintre cele mai bune idei de decorare a luminii pentru case și spații comerciale. 

De asemenea, un lampadar este ușor de instalat și disponibil într-o gamă variată de modele. Cu toate acestea, în afară de aspectul estetic, lampadarele vă oferă o multitudine de utilizări elegante și unice. Iată câteva dintre ele:

Iluminat de lucru

De la lămpi de lectură pitorești la o veioză vintage, lămpile de podea oferă o varietate de beneficii utilitare. Dacă relaxarea și relaxarea în sufragerie la o ceașcă fierbinte de cafea și o carte intrigantă reprezintă cea mai bună parte a zilei, optați pentru un lampadar superb de citit care să vă completeze decorul. Aceste lămpi de podea au o înălțime de aproximativ 1,5 metri și luminează doar zona de la nivelul umerilor, atunci când sunteți așezat. Datorită lungimii lor, sunt perfecte pentru lectura de seară și pentru alte astfel de activități care au loc, de obicei, în poziție așezată.

Instalare facilă

Spre deosebire de alte soluții de iluminat, un lampadar vă oferă avantajul inegalabil de a nu necesita instalare. Aveți nevoie doar de un colț confortabil pentru estetică și de o priză electrică pentru alimentarea cu energie electrică. Puteți sări cu totul peste procesul de a apela la ajutor profesionist, de a face curățenie după și, ca să nu mai vorbim, de a plăti servicii. Lămpile de podea sunt, de asemenea, mult mai accesibile decât o soluție de iluminat montată pe perete instalată în casa dvs. În plus, acestea pot fi instalate literalmente în fiecare cameră din casa dvs. – de la sufrageria aglomerată la balconul pitoresc – oferindu-vă avantajul dublu al mobilității și al eleganței.

Disponibile în mai multe modele 

Lampadarele sunt disponibile într-o mare varietate de stiluri și modele, ceea ce le face să fie cea mai căutată piesă de decor pentru fiecare proprietar de locuință. De la lămpile clasice de epocă cu un finisaj din fier forjat până la modele contemporane și minimaliste care arată elegant și elegant, nu duceți lipsă de opțiuni de design din care puteți alege.

Estetică

Nu putem să nu vorbim de faptul că lampadarele au un farmec aparte. Ele sunt o piesă clasică de decor care se potrivește cu aproape toate tipurile de teme de decor interior – de la modelele nautice new-age la stilurile de epocă veche. Ele elevează instantaneu coeficientul chic al camerei, fără a face compromisuri în ceea ce privește funcționalitatea și utilizarea. În plus, lampadarele vă oferă libertatea creativă, permițându-vă să vă proiectați spațiul în funcție de nevoile dumneavoastră – un avantaj imens pentru locatarii care nu doresc să investească în soluții de iluminat permanente.

Înalță spațiul

Cine nu iubește o iluzie de spațiu? Cel mai mare avantaj al lampadarelor este că acestea creează un miraj de spațiu înălțat, care deschide încăperea. De asemenea, lămpile de podea iluminează zona la nivelul ochilor, echilibrând luminozitatea oferită de luminile de perete și de cele din tavan. Puteți profita din plin de acest fapt și puteți adăuga un element dramatic prin completarea lămpii de podea cu un tapet neobișnuit ca fundal. Acest lucru nu numai că va da farmec camerei, dar va contribui și la iluzia de înălțime creată de lampa dvs. de podea.

Versatilitate

Cel mai bun aspect al unui lampadar este că tot ce aveți nevoie este o podea! Datorită acestui fapt, lampadarele sunt extrem de versatile prin natura lor. Fie că sunteți în căutarea unei soluții permanente de lectură pentru biroul dvs. sau a unei soluții de iluminat temporar pentru o seară cu prietenii în curte, acestea nu dezamăgesc niciodată. De asemenea, puteți lucra cu iluminarea cu LED-uri colorate pentru a schimba starea de spirit și ambianța.